Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cabinetul Ungureanu se confrunta vineri cu prima motiune de cenzura

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Plenul Parlamentului dezbate si voteaza vineri motiunea de cenzura intitulata “Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!”, initiata de Opozitie, prima confruntare a Cabinetului Ungureanu de la instalarea sa in functie.

Pentru ca motiunea sa fie adoptata de Parlament este nevoie de 231 de voturi, adica jumatate plus unu din numarul total al parlamentarilor (460), relateaza Agerpres.

Opozitia sustinea joi ca are 225 de voturi. in cursul dupa-amiezii, deputatul Andrei-Valentin Sava a plecat din PDL si s-a inscris in PSD, iar liderul social-democrat Victor Ponta, copresedinte al USL, a anuntat, joi seara, intr-o emisiune la Romania tv, ca senatorul independent Mircea Geoana va vota motiunea alaturi de Uniunea Social Liberala, dupa ce si parlamentarul independent Mircia Giurgiu a anuntat ca voteaza pentru motiune.

Voturile necesare trecerii motiunii ar putea sa vina din randurile Grupului minoritatilor nationale altele decat cea maghiara, care are 17 membri, sau din randul celorlalti parlamentari independenti, sapte la Camera si doi la Senat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns