Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

HOCHEI ADAPTAT PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI

Caiac SMile a inițiat un program de tabere pentru cei cu nevoi speciale

Caiac SMile a inițiat un program de tabere pentru cei cu nevoi speciale
În cei șapte ani de activitate, Asociația Caiac SMile a cunoscut o dezvoltare impresionantă, adaptându-și proiectele pentru a răspunde unei game largi de nevoi ale persoanelor cu dizabilități
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Asociația Club Sportiv Caiac SMile din județul Satu Mare dă startul primului proiect prin care se organizează tabere de hochei adaptat pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

 

Locația aleasă de către reprezentanții organizației non-profit se află la Complex Cheile Grădiștei Fundata, județul Brașov, iar beneficiarii pot avea parte și de componenta educațională în programul de sporturi de iarnă adaptate.

 

Startul proiectului intitulat “Tabere de viață activă și independentă” s-a dat în 2 februarie 2025 și este accesibil tuturor persoanelor cu dizabilități, indiferent de natura acestora.
ONG-ul a urmărit să le ofere și oamenilor cu nevoi speciale experiențe complete care să contribuie la dezvoltarea holistică, astfel că echipa a combinat provocări de natură fizică, mentală și social.

 

20 de copii au testat echipamentele

 

Primii care au testat echipamentele de hochei adaptat aduse în România de către Caiac SMile au fost cei 20 de copii cu dizabilități, beneficiari ai Asociației Totul pentru Tine. Acestora li s-au alăturat și copiii care fac sport de performanță și sunt parte ai echipei de hochei Corona Brașov.

 

De aceste tabere se vor bucura toți cei interesați până în data de 1 martie 2025. Echipa care coordonează activitățile va fi prezentă zilnic pe pârtia de la Cheile Grădiștei Fundata, dar și la patinoarul olimpic al complexului, în intervalul orar 11:00 – 15:00. Antrenorii și voluntarii vor oferi sprijin și îndrumare pentru ca toți beneficiarii să-și depășească fricile și să-și descopere talentele în sporturile adaptate schi și hochei.

 

Cei interesați vor avea posibilitatea și să facă patinaj adaptat, dar și alte activități recreative, precum roller-coaster, ori să participe la cursurile de viață independentă, susținute de instructori în scaun rulant.

 

Pentru participare, este nevoie de înscrierea în prealabil printr-un formular pus la dispoziție de către asociație, dar și de completarea unui chestionar în care beneficiarii oferă un feed-back, pentru îmbunătățirea proiectelor viitoare.

 

Personalități din mass media, artiști și sportivi au fost atrași în anii anteriori de proiectele implementate de asociația sătmăreană. Ana Maria Brânză, multiplă campioană olimpică și vicepreședinte al Comitetului Olimpic Român, jurnalistul Alex Dima, Mirela Retegan, fondatoarea fenomenului Zurli și ministrul economiei Ștefan Radu Oprea i-au însoțit pe instructorii asociației și au alunecat pe pârtie alături de beneficiarii cu nevoi speciale ai proiectului, după cum informează Caiac SMile.

 

În cei șapte ani de activitate, Asociația Caiac SMile a cunoscut o dezvoltare impresionantă, adaptându-și proiectele pentru a răspunde unei game largi de nevoi ale persoanelor cu dizabilități. Păstrând pasiunea pentru sport ca nucleu al activității sale, asociația și-a extins semnificativ sfera de acțiune, abordând aspecte sociale, educative și profesionale esențiale.

 

„Alături de acești oameni minunați, am descoperit că sportul și socializarea pot schimba viața unei persoane cu nevoi speciale. Puterea pe care o avem de a le reda libertatea de mișcare, de a-i scoate din zona de confort și de a le arăta că viața se trăiește afară este un lucru cu adevărat extraordinar. Chiar dacă nevoile lor nu se rezumă doar la planul sportiv, continuăm să folosim acest aspect important care face minuni. Pentru a le arăta că suntem alături de ei, indiferent de nevoile pe care le au, proiectele din acest an s-au adaptat și mai bine la cerințele lor, și am reușit să includem și componenta profesională, alături de cea educațională și socială. De acum înainte, vor învăța în taberele Caiac SMile cât de frumos și simplu pot să ducă o viață activă”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele asociației.

 

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*