Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Călin Durla este singurul candidat la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

durlaMinisterul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a scos la concurs, pentru a treia oară, postul de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare, deţinut în prezent cu delegaţie de Călin Durla.

Termenul de depunere a dosarelor pentru concursul pe acest post a expirat duminică, 8 noiembrie 2015. Examenul va avea loc în perioada 23-25 noiembrie 2015, la Ministerul Educaţiei.
Contactat telefonic, actualul şef al ISJ, Călin Durla, ne-a spus că este singurul cadru didactic din judeţul Satu Mare care s-a înscris la concurs.
Postul mai fusese scos la concurs de două ori, şi de fiecare dată singurul candidat sătmărean, respectiv fostul inspector şcolar general Claudiu Mondici s-a retras din concurs, de la proba scrisă, fără să facă publice motivele renunţării.
După finalizarea acestui concurs, va urma concursul pentru inspectorii şcolari general-adjuncţi. Actualmente, la Satu Mare, aceste funcţii sunt ocupate de Mariana Roman şi Gyongyi Gal.
Toţi trei sunt numiţi cu delegaţie, la propunerile partidelor (ca de altfel toţi directorii de instituţii de învăţământ).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

5 comentarii

  1. Ne dorim mai multe lucruri de la domnul inspector după concurs, ptr. că va fi inspector general în secolul XXI:
    -să nu se mai facă numiri politice în școli ptr. că numirile făcute în verile trecute au dezechilibrat aceste școli și le vor distruge în viitorul apropiat,
    -să organizeze concursuri corecte de directori și să promoveze oameni competenți din punct de vedere profesional și curați din punct de vedere moral,
    – să nu execute nici o comandă politică și să-și ofere tot sprijinul și tot devotamentul său dascălilor sătmăreni.

  2. Oamenii trebuie sa se cizeleze in limbaj, comportament, gandire, atitudine. Din pacate, la Satu Mare, civilizatia a plecat de mult in vacanta si a uitat sa vina inapoi. Vedem banci noi, cosuri de gunoi puse recent si apoi distruse. Facem un teren de sport (necerut de nimeni) in Micro 15, iar mizeria o lasam la vedere: saci uriasi de materiale care poate sunt de folos in alta parte! Am trecut prin Piata Somes: Doamne, fereste: niciun muncitor, munti de asfalt rezultat din decopertare si mizerie. Pana cand vor ramane acolo? Inghetul nu-i departe si va fi un motiv in plus de vacanta. DEZOLANT! Intri intr-un magazin. Ceri parerea unui angajat (daca ai norocul sa il gasesti si sa descoperi ca are ecuson!). Pana aci ti-a fost! Asa inveti sa nu pui intrebari.
    Disciplina tine de civilizatie. Prin urmare, indiferent de functie, este nevoie sa ne educam macar acum, sa nu se mai spuna despre noi ca vorbim/ne comportam ca la usa cortului. Oare este imposibil? Oare este atat de greu? Nimeni nu ar trebui sa foloseasca formule de adresare jignitoare, oameni suntem cu totii, nu?

Lasă un răspuns