Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Campania Globala pentru Educatie 2012 are ca tema educatia timpurie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

An de an, la nivel mondial, o coalitie de organizatii nonguvernamentale, sindicate si grupuri de cetateni desfasoara Campania Globala pentru Educatie. Incepand cu anul 2001, programul este coordonat in Romania de Organizatia Salvati Copiii.

Campania Globala pentru Educatie a atras mereu atentia asupra unor subiecte de maxim interes pentru realizarea Obiectivelor Educatiei pentru Toti pana in anul 2015.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Organizatiei Salvati Copiii, tema pentru anul in curs este “Educatie si ingrijire pentru copilaria timpurie”. In contextul Campaniei Globale pentru Educatie, copilaria timpurie acopera intervalul de varsta de la 0 la 8 ani.
“Desi constituie fundamentul tuturor interventiilor educationale ulterioare, educatiei timpurii nu ii este recunoscuta pe deplin importanta, ceea ce aduce in prim plan nevoia urgenta de a promova o agenda pozitiva in vederea asigurarii drepturilor aferente copilariei timpurii, astfel incat copii sa fie recunoscuti ca titulari de drepturi inca de la inceput, ceea ce sa le permita o copilarie implinita si demna si un start pozitiv in viata.

Pentru aceasta, sunt necesare eforturi concertate din partea factorilor publici si nu numai, ceea ce inseamna ca, in acest an, prin activitatile Campaniei va trebui sa ne adresam mai multor categorii de public decat pana acum. In acest an, ne vom indrepta atentia in special catre parinti, ei fiind cei care au obligatia primara de a purta de grija copiilor, dar si catre autoritatile cheie implicate in ingrijirea si educatia pentru copilaria timpurie, precum si sectorului privat care trebuie sa joace un rol activ in acest domeniu”, se anunta prin comunicat.
Conceptul central al editiei din acest an a Campaniei Globale pentru Educatie este acela de imagine – fotografie, desen etc – fiind incurajata participarea activa a copiilor, dar si a adultilor in activitati care sa contribuie la ilustrarea aspiratiilor copilariei – copiii fericiti si sanatosi, care cresc intr-un mediu sigur.

La nivel national, Organizatia Salvati Copiii si partenerii sai intentioneaza ca, prin activitatile propuse pentru aceasta editie a Campaniei Globale pentru Educatie sa atraga atentia opiniei publice si factorilor de decizie asupra nevoii de initiative strategice, coerente si concertate in domenii cheie pentru copilaria timpurie si, in mod special, asupra nevoii de a prioritiza  educatia timpurie si educatia parentala.

A fost pus la punct si un program cu activitati propuse in cadrul Saptamanii Globale de Actiune – 22-28 aprilie 2012. Astfel, se vor organiza activitati de documentare, mai ales imagini/fotografii a principalelor aspecte/resurse importante pentru copilaria timpurie in comunitate.

La nivel international s-a decis ca ziua de 25 aprilie 2012 sa fie dedicata de participantii la Campanie activitatilor strict legate de conceptul editiei din acest an – acela de imagine. Vor fi implementate si activitati la nivel comunitar prin care elevii, cadrele didactice, autoritatile locale, parintii, reprezentantii sectorului privat  si alti factori comunitari aleg aspecte ale copilariei timpurii pe care le pot remedia sau imbunatati.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns