
Verde ascuțit. Charleston, ardei gras, păros, cu nas… Beneficiile ardeilor, dintre care există multe soiuri la noi, sunt nesfârșite. Ardeiul roșu capia, care este printre cele mai consumate, are atât de multe beneficii despre care nu știm, încât nu vei dori niciodată să-l ratezi din bucătărie. Deci , cum ar trebui consumat ardeiul roșu capia ? Poate fi consumat crud sau fiert? Este o metodă eficientă de slăbit? .
Ardeii capii sunt dulci, iar valorile lor nutritive variază în funcție de culoare. Apare în galben, portocaliu, verde și roșu. Cele roșii conțin mai mult potasiu decât celelalte. Ardeii verde capia sunt mai bogati in polifenoli, care au proprietati antioxidante. Dacă vrei să-l consumi gătit, ar trebui să fii atent la timpul de gătire. În caz contrar, își poate pierde valoarea nutritivă. Ardeii capsicum prăjiți în ulei pentru o lungă perioadă de timp își pierd 25 la sută din vitamine. Prin urmare, metoda și timpul de gătit sunt importante.
CARE SUNT BENEFICIILE ARDEIULUI CAPIA?
. Capsicum, care conține cantități mari de carotenoide, protejează împotriva pierderii vederii cauzate de vârstă.
. Este un depozit de vitamina C și este bun pentru anemie. Anemia este una dintre cele mai frecvente probleme de care se plâng femeile de vârstă reproductivă. Cu toate acestea, vitamina C crește capacitatea organismului de a absorbi fierul. Prin urmare, consumul regulat de ardei capia ajută la prevenirea anemiei.
. Oferă reînnoirea celulelor pielii cu vitamina A pe care o conține. Este eficient în vindecarea rapidă a rănilor.
. Oferă rezultate de succes în proliferarea globulelor albe.
. Fiind o sursa de antioxidanti, este benefic in prevenirea formarii cancerului si a bolilor de inima Includerea ardeiului capia in dieta reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer pe termen lung. Uitarea, care este o problemă nu doar pentru bătrâni, ci și pentru tinerii din ziua de azi, poate fi cauzată de deficiențe de vitamine și minerale. Malnutriția este cea mai mare cauză a acestui lucru. Consumul regulat de ardei capia este benefic pentru uitare.
. Persoanele cu diabet ar trebui să consume cu siguranță această legumă, care conține polifenoli. Pentru că are succes în reglarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, ajută la prevenirea riscului de a dezvolta diabet.
CUM SE CONSUMA ARDEI CAPIA?
Este benefic să consumi piper capia crud la micul dejun. Pentru cină, puteți face legume umplute cu ulei de măsline sau carne. Este un ingredient potrivit pentru rețetele de salate și aperitive prăjite. Are aroma de a însoți supe de legume, mâncăruri din carne și ciuperci sotate.
Dacă vă plac legumele prăjite, puteți consuma și ardei capia în acest fel. Puteți crea o masă foarte ușoară cu iaurt cu usturoi. Dacă climatul locului în care locuiți vă permite, îl puteți usca. Puteți face ardei uscați umpluți, care este o aromă importantă a bucătăriei de sud-est. Il poti folosi si ca condiment macinandu-l.
POT MĂNANC PIPER CAPIA CRU?
Capsicum, o varietate de ardei dulce, poate fi consumat crud sau fiert, după dorință. Are un conținut scăzut de calorii și este mai benefic pentru cei care țin dietă să o consume crudă, fără ulei. Intareste sistemul imunitar cu calciu, vitamina A, vitamina C, vitamina E, fier, potasiu, magneziu, beta caroten, vitamina B6, folat, niacina, vitamina B2, vitamina K in structura sa chimica Este mai benefic sa consumi ardei capia crud sau usor fiert pentru a nu-si pierde vitaminele.
ARDEI CAPIA SCADe TENSIUNEA ARTERIALĂ?
Poți fie să-l crești în grădina ta, fie să-l cumperi de pe piață. Kapya este o legumă ușor de atins și foarte utilă. Are multe efecte pozitive asupra sănătății umane. Capsicum este un diuretic puternic datorită vitaminei C. Urinarea regulată nu numai că elimină toxinele din organism, ci și reglează tensiunea arterială prin echilibrarea acesteia. Conținând anticoagulant, ardeiul capia subțiază sângele și previne coagularea. Prin urmare, oferă protecție împotriva ocluziei cardiace și vasculare.
ARDEI CAPE VA AJUTĂ SĂ SĂ PĂLDĂ ÎN GREUTĂ?
Capsicum, care poate fi consumat crud sau gătit, ajută la pierderea în greutate. Datorită proprietăților sale antioxidante, ajută la eliminarea toxinelor și la arderea grăsimilor. Te ajută să slăbești într-un mod sănătos deoarece are un conținut scăzut de calorii și bogat în vitamine. Ardeiul Capia este format din 92% apă. Conținutul de grăsimi și carbohidrați este aproape zero. Poate fi adăugat în meniul dietei cu liniște, dimineața, la prânz sau seara. Este bogat în fibre și diverse alte componente care accelerează pierderea în greutate.
ARDEI CAPIA ACCELEREAZĂ METABOLISMUL?
Substanța capsaicina asigură un metabolism rapid. Capsicum este una dintre legumele care conține cel mai mult această substanță. Substanța în cauză încălzește corpul prin termogeneză, încurajându-l să ardă grăsimile și să accelereze metabolismul. Acesta este modul în care echilibrează oxidarea grăsimilor. Este perfectă mai ales pentru a scăpa de grăsimea din zona abdominală.
Fii primul care comentează