Image 1
Image 2

REȚETE UNGUREȘTI

Carne de vită maghiară Stroganoff

Carne de vită maghiară Stroganoff
Rețeta Stroganoff își are originile în Rusia secolului al XIX-lea, fiind numită după familia nobilă Stroganov, dar varianta maghiară adaugă influențe locale precum castraveții murați și condimentele specifice.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Porții: 4
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 20 minute

 

 

O tocană clasică cu specific maghiar, cremoasă și aromată, perfectă pentru o masă consistentă. Se servește tradițional cu orez și pătrunjel proaspăt.

 

 

Ingrediente:
600 g mușchi de vită
350 g ciuperci de castan (sau champignon)
1 ceapă brună medie
100 g castraveți murați
150 ml smântână pentru gătit
2 linguri muștar
50 ml vin alb sec
25 g unt
Sare și piper negru, după gust
Pătrunjel proaspăt, pentru servire
Orez, pentru servit

 

 

Mod de preparare:
Pregătirea ingredientelor:

Tăiați ceapa mărunt.
Tăiați ciupercile în sferturi.
Feliați subțire castraveții murați.
Tăiați mușchiul de vită în fâșii de grosimea unui deget.

 

 

 

Călirea cepei și cărnii:

Topiți untul într-o tigaie mare.
Adăugați ceapa și căliți-o până devine translucidă.
Puneți fâșiile de vită și gătiți până când carnea își schimbă culoarea.

 

 

Adăugarea ciupercilor:

Adăugați ciupercile și asezonați cu sare și piper.
Acoperiți tigaia și lăsați să fiarbă ușor 3-4 minute.

 

 

Deglazare și aromatizare:

Adăugați castraveții murați feliați și turnați vinul alb.
Lăsați să fiarbă câteva minute până când alcoolul se evaporă.

 

 

 

Finalizarea sosului:

Încorporați muștarul și smântâna.
Mai lăsați să fiarbă la foc mic 2-3 minute, până când sosul devine cremos.

 

 

 

Servire:

Serviți Stroganoff-ul de vită pe un pat de orez pufos.
Presărați cu pătrunjel proaspăt tocat pentru un plus de prospețime.

 

 

Sfat: Dacă vrei un plus de savoare, poți adăuga un praf de paprika afumată la ciuperci sau un strop de sos Worcestershire în sosul final.

 

 

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*