Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

REȚETE RUSEȘTI

Carne de vită rusească Stroganoff

Datează de la mijlocul secolului al XIX-lea și poartă numele unui membru al familiei Stroganov, care erau un grup de negustori și proprietari ruși de mare succes: cei mai bogați oameni de afaceri din Rusia țaristă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Carnea de vită Stroganoff este cu mult mai mult decât au făcut-o în anii 50 și 60. Rețeta noastră ușoară și autentică de carne de vită rusească Stroganoff combină carnea de vită fragedă și ciupercile aromate într-un sos cremos pentru un preparat elegant, dar rapid.

 

Ce este carnea de vită rusească stroganoff?
Stroganoff (sau Stroganov) este un preparat rusesc simplu și reconfortant format din bucăți de carne de vită sote, servite într-un sos de smântână.

Prima rețetă cunoscută apare la mijlocul anilor 1800 într-o carte de bucate rusă.

După căderea Rusiei țariste, felul de mâncare și-a găsit popularitate în China. Apoi, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, imigranții ruși și chinezi, precum și militarii americani au adus preparatul în SUA.

 

Popularitatea carnei de vită stroganoff în SUA
În anii 50 și 60, Stroganoff a cunoscut destulă popularitate în SUA, dar de-a lungul timpului imaginea sa a fost afectată de conserva de supă de ciuperci și bucăți sărace de carne, care erau puse peste tăiței sau orez și servite în cantinele școlilor.

A văzut atât de multă popularitate, a devenit cu adevărat un fel de mâncare iconic.

Dacă ați fost speriat de versiunile proaste de stroganoff din carne de vită, acum este momentul să-i mai acordați o șansă.

 

Ce bucată de carne de vită folosești la stroganoff?
Cea mai bună carne de vită de utilizat în carnea de vită stroganoff este o tăietură care funcționează bine cu gătitul rapid. Asta înseamnă că ai nevoie de ceva care este destul de delicat în sine.

Important este să tăiați friptura în felii subțiri, sau bucăți, tăind peste bob. Acest lucru scurtează fibrele cărnii, făcând-o mai fragedă cu mai puțină gătire.

 

Cum se prepară carne de vită stroganoff autentică? 
Prima dată când am făcut stroganoff de casă, în timp ce ne așezam la cină, eram puțin neîncrezători la ceea ce stătea în fața noastră.

Ar putea sa fie?

O versiune elegantă de carne de vită stroganoff?

Acest fel de mâncare este consistent și plin de aromă. Cu bucăți de carne de vită și ciuperci ample și fragede.

Și, este destul de ușor de făcut!

Ne călim mai întâi ciupercile și apoi le scoatem din tigaie. Acesta este un pas suplimentar, dar face minuni să creezi diferite elemente în farfurie, mai degrabă decât să ai totul la fel.

După ciuperci, este timpul ca ceapa și carnea de vită să fie sote.

Apoi, este timpul să facem sosul cu bulion de vită și condimente.

Smântâna se amestecă la sfârșit pentru a îngroșa sosul și a-l face foarte cremos!

În mai puțin de 30 de minute, ai un preparat incredibil de reconfortant, care poate fi servit cu o serie de garnituri.

 

Cu ce ​​se servește stroganoff tradițional de vită?
În Rusia, veți găsi cel mai adesea stroganoff tradițional de vită servit peste cartofi prăjiți. Se poate găsi și servit peste piure de cartofi sau orez.

Aici, pastele sunt cel mai obișnuit acompaniament pentru stroganoff de vită sunt găluștele cu ou fierte.

Indiferent de calea ai merge, este obligatoriu să ai ceva pentru a savura sosul delicios!

Și, deși nu este adecvat din punct de vedere cultural, acest fel de mâncare se asortează perfect cu un vin roșu.

 

Ingrediente

2 linguri de unt sărat
200 gr ciuperci, feliate
1 ceapă, feliată subțire
1 kg friptură de muschi, feliată subțire
2 linguri de făină
200 gr bulion de vită
½ linguriță de semințe de muștar măcinate sau 1 lingură de muștar integral
1 lingură pastă de roșii

100 gr. smântână
½ linguriță sare
¼ lingurita piper negru macinat
A se servi cu Cartofi sote, piure de cartofi, orez sau găluște cu ou fierte

Instrucțiuni
Într-o tigaie mare, încălziți 1 lingură de unt. Se călesc ciupercile in unt la foc mediu timp de 2 minute. Scoateți ciupercile din tigaie și lăsați-le deoparte.
Adăugați restul de 1 lingură de unt în tigaie și încălziți până se topește. Adăugați ceapa in unt si caliti 1-2 minute.
Se amestecă bucățile de vită cu făina și se adaugă în tigaie. Gatiti pana se rumenesc, 2-3 minute.
Adăugați bulionul de vită, pudra de muștar și pasta de roșii în tigaie împreună cu ciupercile fierte, răzuind fundul tigaii pentru a ridica bucățile blocate.
Se fierbe amestecul la foc mediu timp de 10-15 minute, până când carnea de vită este gătită după bunul plac.
Puneți smântâna într-un castron mic și amestecați puțin bulionul din tigaie cu smântâna pentru a o încălzi. Turnați amestecul de smântână încălzit în cratiță și amestecați pentru a se combina.

Gustați din stroganoff și adăugați sare și piper, după gust.
Serviți stroganoff-ul alături de cartofi, orez sau găluște, la alegere.

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Macaroane cu sunculita

Macaroane cu şuncă la cuptor

Rețeta de macaroane cu șuncă și cașcaval, originară din influențe italiene, franceze și central-europene, combină paste, șuncă afumată, cașcaval și smântână, rezultând un preparat simplu și savuros, adaptat specificului românesc.

Hash brown cu avocado și parmezan

Hash brown cu avocado și parmezan

Ce poate fi mai delicios decât aroma cartofilor rumeniți?  Această rețetă este perfectă pentru diminețile în care vrei să te răsfeți cu un preparat confortabil și gustos. Și nu te îngrijora dacă nu își păstrează forma perfectă, ca în restaurante. Acest comfort food nu este făcut să fie “pretty”, ci pur și simplu savuros!