Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cartarescu: Am sanse medii la Premiul international pentru literatura din Germania

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Scriitorul Mircea Cartarescu, nominalizat la Premiul international pentru literatura din Germania si la Brucke Berlin Preises 2012 pentru romanul “Orbitor II. Corpul”, considera ca are sanse medii de a fi declarat castigator al acestor competitii.

“Fireste si nominalizarea inseamna ceva, dar nu se compara cu primirea propriu-zisa a premiilor. Am contracandidati foarte puternici, asa incat sansele mele sunt medii”, a declarat, pentru AGERPRES, Cartarescu.

Mentionand ca nu poate devoala subiectul cartii pe care o are pe masa de lucru, din cauza ca “e o prejudecata a scriitorilor sa nu vorbeasca despre volumul la care lucreaza”, Mircea Cartarescu a spus ca, in prezent, scrie la un roman.

Volumul “Orbitor II. Corpul” a fost tradus in limba germana, fiind selectat pentru Premiul international pentru literatura din Germania dintre 141 de opere participante. Unul dintre cele mai importante trofee din Germania, Premiul international pentru literatura, in valoare de 25.000 euro, este decernat anual incepand cu 2009 si recompenseaza cea mai buna traducere in limba germana a unei opere beletristice internationale contemporane.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns