
Luni, 6 octombrie 2014, la sala multimedia a Inspectoratului Şcolar, conducerea Casei Corpului Didactic (CCD) Satu Mare a prezentat oferta de formare continuă pentru anul şcolar 2014-2015 responsabililor cu această activitate de la instituţiile de învăţământ preuniversitar din judeţ.
Au participat: Claudiu Mondici, inspector şcolar general, dr. Ioan Viman, directorul CCD, Mariana Brumboiu, inspector şcolar pentru dezvoltarea resurselor umane, profesorii metodişti de la CCD, Gabriel Arsu, Antal Kerekes, Nicoleta Gabor, Adrian Havrincea şi Camelia Dumitru, bibliotecar documentarist al CCD.
Întâlnirea profesorilor a coincis cu sărbătorirea Zilei Mondiale a Educaţiei, fapt remarcat şi de inspectorul general în cuvântul său de bun venit adresat participanţilor. Totodată, Claudiu Mondici a subliniat însemnătatea participării la cursuri, în urma cărora profesorii obţin creditele necesare şi care expiră în 2-3 ani.
Cu acest prilej, directorul Ioan Viman a prezentat Raportul sintetic de activitate pe anul şcolar 2013-2014; Oferta de formare pentru anul şcolar 2014-2015; Calendarul activităților metodice, culturale şi educative organizate sub egida Casei Corpului Didactic.
În ceea ce priveşte raportul, directorul a menţionat obiectivele, diagnoza CCD, precum şi o analiză SWOT. În analiză a semnalat punctele slabe, cu referire înseosebi la centrele de informare şi documentare (CDI) din şcoli), precum: lipsa cadrelor pentru CDI, personalul nu este interest, resurse bugetare limitate. Redăm şi câteva dintre punctele tari semnalate de director: organizarea a două cursuri de formare continuă, TIC de personalul din biblioteci şi CDI-uri, editarea revistei Şcoala sătmăreană.
Iată şi câteva dintre titlurile de oferte de cursuri organizate de CDI: Strategii interactive de predare a Matematicii şi ştiinţelor; Utilizarea TIC şi a mijloacelor multimedia în optimizarea documentării; Utilizarea TIC şi a mijloacelor multimedia în optimizarea documentării; Abilităţi de viaţă la adolescenţi – Prevenirea consumului de droguri; Programe propuse spre avizare de Ministerul Educaţiei Naţionale.
3 comentarii
Iar voi ati fi ramas fara credite, pe care le-ati fi obtinut pe bani grei la Univ. Goldis. Ciudat e romanul: daca i se cere sa faca ceva si trebuie bani, tipa din toate puterile, daca i se ofera ceva fara bani, iar nu e bine. Poate c-ar trebui sa disparem de tot si n-am mai avea nicio problema.
Bine punctat, Manuela. In proiectul “Pasaport pentru catedra” am fost dusi cu japca toti. Nimanui nu i s-a permis sa se abtina, altfel pica proiectul si “marii formatori” ramaneau fara banii europeni.
Daca obtin creditele necesare imi creste si salariul de profesoara? Sau aceste cursuri sunt facute ca sa aiba locuri de munca salariatii de la CCD?