Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Casele noastre sunt depozite de vechituri? Împreună colectăm selectiv deșeurile electrice!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Satu Mare, 22 noiembrie 2017 – Tu știi ce face televizorul tău vechi? Adună praf și elimină plumb! Dacă praful nu te sperie, expunerea la plumb este un pericol real! Protejează-ți sănătatea și mediul în care trăiești! Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Municipiul Satu Mare, care va avea loc pe 25 noiembrie 2017.

Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Satu Mare și Serviciul Local de Colectare Satu Mare, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Cum colectăm DEEE?

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, cetățenii din Satu Mare au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare! Iată cum va decurge programul acțiunii de colectare:sâmbătă, 25 noiembrie, între orele 9.00-16.00, 2 puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe cetățeni să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș:

  • cartier M14 – lângă Școala Generală ”Mircea Eliade”
  • Piața Titulescu – lângă Școala Generală Nr.10

De asemenea, cetățenii pot să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, la Centrul de Colectare permanent de pe strada Depozitelor nr.23. În plus, se vor prelua gratuit deșeurile de echipamente electrice și electronice direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție, în urma comenzilor de preluare plasate de cetățeni la TelVerde 0800 444 800, număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00.

Fiecare cetățean care se va debarasa de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acestei acțiuni de colectare va participa la o Tombolă cu Premii, constând în aparate electrice și electrocasnice noi: 3 cuptoare cu microunde, 3 aspiratoare, 3 mașini de călcat și un frigider. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc miercuri,  29 noiembrie, ora 11.00, la Casa Verde – Grădina Romei.

Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Satu Mare, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

De ce trebuie să colectăm DEEE?

Obișnuința colectării deșeurilor electrice, pe cât ar părea de nouă și greu de adaptat specificului țării noastre, este de fapt un proces cu o lungă istorie în timp, la nivel internațional. În 1976 în Statele Unite ale Americii, a fost adoptată prima lege federală care reglementa eliminarea deșeurilor electrice. În Europa, prima țară care a dezvoltat și implementat un sistem de colectare și reciclare a deșeurilor electrice a fost Elveția, în 1991. În România, obligativitatea colectării deșeurilor electrice a venit o dată cu aderarea la Uniunea Europeană, respectiv în 2007.

Colectarea deșeurilor electrice și legislația incidentă au ca obiective protecția mediului și a sănătății cetățenilor. Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe www.rorec.rowww.colecteaza.ro și pewww.facebook.com/asociatiarorec.ro.

 
Persoana de contact: Cristian Man
Telefon: 0745 085 376

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Idee buna si frumoasa…eu am o intrebare “colaterala” :
    cum pot recicla firmele furnizoare de cartuse de imprimant, de toner in special, uzate si defecte, ca ROREC-ul nu le colecteaza. Acum cativa ani am pus aceasta intrebare celor de la Protectia Mediului si au cam dat din umeri. In tarile mai dezvoltate se face asta, sper ca si la noi se face dar nu stiu eu..oare ?

Lasă un răspuns