
Pentru o friptură suculentă și bine gătită, este esențial să ții carnea la temperatura camerei înainte de a o pune pe grătar. Specialiștii recomandă să o scoți din frigider cu aproximativ 45 de minute înainte de gătire, astfel încât interiorul să nu fie rece, iar preparatul să se gătească uniform.
Această regulă generală se aplică în special cărnii de porc și de vită. Timpul poate varia ușor în funcție de grosimea și tipul cărnii. În cazul unor bucăți mai mari sau rigide, le poți lăsa și până la 60 de minute, dar nu mai mult, pentru a evita dezvoltarea bacteriilor.
Dacă te grăbești, poți așeza carnea într-o pungă sigilată și s-o pui într-un bol cu apă călduță. Se va încălzi mai repede, fără să fie expusă direct la temperaturi periculoase.
Pentru o friptură perfectă, asezonează carnea generos cu sare, piper și ierburi aromatice. Apoi, pune-o pe grătarul bine încins și gătește-o până când se formează o crustă aurie, plină de savoare.
Fii primul care comentează