Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Câte magazine și restaurante au fost amendate de DSVSA Satu Mare în 2023?

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat în perioada 08 .01.2024 – 12.01.2024, 64 de acțiuni de control.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.

 

Controalele efectuate în unități, sunt realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală și non animală cu respectarea strictă, a legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, respectarea cerințelor specifice programului HACCP, cu respectarea și realizarea programului de Autocontrol în unitățile de producție și procesare produse alimentare de origine animală și non animală.

 

DSVSA Satu Mare continuă acțiunea de verificare a unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a pensiunilor de pe raza județului, pentru a preîntâmpina apariția unor episoade nedorite.

 

În urma acestor controale au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale din care – 4 avertismente pentru 4 producători particulari, de produse lactate și de legume fructe din piețele agro alimentare din Satu Mare, Negrești Oaș și Carei – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor aduse în piață, pentru comercializare.

 

Altfel, DSVSA transfmite că în cursul anului 2023, inspectorii de specialitate din cadrul – Serviciului Control Oficial Siguranța Alimentelor, au aplicat un număr total de 125 de sancțiuni contravenționale, din care 92 de amenzi contravenționale în valoare în valoare de 583.400 lei și 33 avertismente.

 

CITEȘTE ȘI: Un bărbat a căzut de pe acoperişul unei hale din Ulmeni şi a murit

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sigla Informatia Zilei

11 noiembrie 2023

Vineri, 10 noiembrie 2023, polițiștii din România au intervenit la peste 2.400 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 8.100 de fapte contravenționale și 529 de permise de conducere au fost reținute.