Image 1
Image 2

RESTRUCTURARE CONTINENTAL GERMANIA

Câți angajați va da afară Continental, cu centrele sale din Carei, Timişoara, Sibiu, Nădab şi Iaşi?

Compania Continental începe o dureroasă restructurare care este posibil să conducă la pierderea a mii de locuri de muncă. În perioada 1999 - 2022 Continental a investit peste 2.2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt bine reprezentate în România.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În șase orașe, Carei, Timişoara, Sibiu, Nădab şi Iaşi, firma germană deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie. Frumoasa poveste din România, pare să se termine.
Continental, unul dintre marii producători de componente auto, se confruntă cu mari provocări în divizia sa de automobile. Listată la bursa DAX, compania Continental a anunțat în data 13 noiembrie 2023 un plan de reducere masivă a locurilor de muncă în administrația diviziei auto, fără a furniza prea multe detalii.
Mai multe ziare germane estimează că reducerea ar putea afecta un număr de circa 5.500 de locuri de muncă, scrie ziarul Handelsblatt, bazându-se pe rapoarte din mai multe ziare germane.
 

Ce se știe în România despre dificultățile Companiei Continental?

 

Contactat de redactorii Informația Zilei, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, spune: “Firma merge bine, au comenzi, dar este foarte greu să se ia legătura cu directorul care stă la Timișoara”. Despre eventuale probleme primarul din Carei nu știe, nu a auzit.
 

“Lucrurile nu merg bine în divizia de automobile la Continental”, titrează  Frankfurter Allgemaine Zeitung, ediția  din 13 noiembrie, Grupul DAX și-a informat acum angajații despre posibilele consecințe.
Reducerile vor afecta în primul rând administrația, unde se vor pierde și locuri de muncă. Continental nu a dat un număr exact. Mărimea este „probabil la mijlocul intervalului de patru cifre”, potrivit unui comunicat de presă pe care grupul l-a trimis în același timp cu conferința telefonică.
Potrivit unui raport din „Manager Magazin”,  la nivel global vor fi pierdute circa 5.500 de locuri de muncă, 1.000 în Germania și 4500 în diviziile externe. Vor fi afectați angajații de le cele șase centre Continental din România care funcționează în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi? Continental are aproximativ 200.000 de angajați,  circa jumătate dintre ei în divizia de automobile.
Furnizorul de automobile Continental face eforturi  pentru a economisi bani în afacerea sa cu profit redus de electronice, software și tehnologie de senzori. De exemplu divizia de automobile. Grupul DAX din Hanovra, a informat angajații printr-o legătură video internă că unitatea ar trebui să își reducă costurile cu 400 de milioane de euro începând cu 2025.
Alte măsuri de restructurare la Continental
Philipp von Hirschheydt, membru al consiliului de conducere auto al Continental, a anunțat că sunt în curs de examinare măsuri suplimentare pentru a crește eficiența.
Von Hirschheydt a subliniat importanța simplificării structurilor și reducerea funcțiilor pentru succesul viitor al companiei. Continental își propune să economisească anual 400 de milioane de euro începând cu 2025, prin revizuirea tuturor funcțiilor și proceselor, de la vânzări la cercetare și dezvoltare, până la producție.
Katja Garcia Vila, alt decident din cadrul Companiei, anunță necesitatea restructurării diviziei care înregistrează pierderi. A fost menționat un accent pe eficientizarea operațiunilor auto și reducerea cheltuielilor de cercetare și dezvoltare în raport cu vânzările.
În cadrul acestor restructurări divizia „Smart Mobility” a companiei este planificată a fi desființată. Ca urmare a acestor măsuri, acțiunile Continental au înregistrat o creștere aproape de un procent în ziua anunțului.

Continental se confruntă de ani de zile cu dificultăți în a menține profitabilitatea diviziei Automotive.
Această divizie contribuie relativ puțin la rezultatele generale ale grupului, care este dominat de segmentul extrem de profitabil al anvelopelor și divizia industrială Contitech.
CEO-ul Nikolai Setzer și președintele consiliului de supraveghere, Wolfgang Reitzle, lucrează la un plan pentru viitorul Continental. Se așteaptă ca pe 4 decembrie 2023 în cadrul unei zile dedicate pieței de capital, să prezinte investitorilor strategia prin care compania intenționează să-și crească din nou valoarea.

Va urma:
Ce măsuri cuprinde planul de restructurare a companiei Continental?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns