Image 1
Image 2

TRAFIC LA FRONTIERĂ

Câți ucraineni au intrat luni, 30 octombrie 2023, în România

În data de 30 octombrie 2023, la punctele de frontieră din România au fost controlate peste 167.100 de persoane. Astfel, cetățeni români și străini, au trecut prin punctele de frontieră cu aproximativ 46.200 de mijloace de transport.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe sensul de intrare în România s-au înregistrat 78.885 de persoane, dintre care 8.062 au fost cetățeni ucraineni. Acest lucru demonstrează un interes semnificativ al cetățenilor ucraineni de a intra în România. De fapt, începând cu data de 10 februarie 2022, care a fost înainte de izbucnirea conflictului, și până la data de 30 octombrie 2023, la ora 24:00, un număr impresionant de 6.514.631 de cetățeni ucraineni au intrat în România.

 

De asemenea, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere se desfășoară cu eficiență și în conformitate cu legislația națională și comunitară. Poliția de Frontieră lucrează la capacitate maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, menținând siguranța și controlul asupra frontierelor naționale.

 

Pentru a furniza informații actualizate privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internațional, există aplicația Trafic on-line, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Aceasta oferă detalii esențiale privind timpii de așteptare, fluxurile de trafic și orice potențiale perturbări la frontiere.

 

În ceea ce privește activitățile specifice desfășurate în ultimele 24 de ore în zonele de competență ale polițiștilor de frontieră, care includ punctele de trecere și “frontiera verde”, au fost constatate:

 

– 52 de fapte ilegale, dintre care 32 au constituit infracțiuni, iar 20 au fost contravenții, comise atât de cetățeni români, cât și de cetățeni străini.

 

– Valoarea amenzilor contravenționale aplicate s-a ridicat la aproximativ 16.700 lei, ceea ce demonstrează eforturile autorităților de a sancționa încălcările legale.

 

– Bunuri în valoare de peste 413.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, ca urmare a infracțiunilor și contravențiilor constatate.

 

– De asemenea, 9 cetățeni străini nu au fost autorizați să intre în țară, deoarece nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege. Totodată, 21 cetățeni români nu au fost autorizați să părăsească țara din motive legale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ISU Satu Mare

Incendiu în localitatea Culciu Mic

Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare a fost solicitat pe parcursul nopții trecute, în jurul orei 00.30, pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Culciu Mic.