Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ce măsuri au luat germanii, slovenii sau austriecii ca să oprească scumpirea benzinei?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De la începutul anului şi până acum benzina din România a trecut prin şase scumpiri în timp ce motorina a bifat cinci creşteri de preţ.

Alte state europene au pus însă în aplicare anumite măsuri prin care caută să mai potolească ritmul accelerat al scumpirii carburanţilor, scrie ZF.ro.

 

De exemplu, guvernul german a aprobat miercuri înfiinţarea unei instituţii de supraveghere a preţurilor carburanţilor, în încercarea de a pune capăt tendinţei ascendente a acestora, potrivit AFP.

Operatorii a celor aproximativ 14.700 de benzinării din Germania vor fi obligaţi să informeze în detaliu când şi în ce măsură vor creşte sau vor reduce preţurile. De asemenea, aceştia trebuie să precizeze la ce preţ şi în ce cantitate au achiziţionat carburanţii.

“Pot înţelege pe deplin nemulţumirea automobiliştilor referitoare la felul în care are loc creşterea sau scăderea preţurilor benzinei. Nu se ştie cum sunt stabilite preţurile. Acesta este motivul pentru care dorim să creştem concurenţa şi transparenţa”, a declarat ministrul german al Economiei, Philipp Rosler. Legea urmează să intre în vigoare în acest an.

În România, modul în care petroliştii calculează preţul la pompă este secret comercial.

Şi austriecii se gândesc să introducă o limită maximă de preţ, care să fie egală cu media preţurilor practicate cu circa zece zile înainte de perioadele în care traficul este aşteptat să crească. Mitterlehner a descris atitudinea companiilor petroliere ca fiind inacceptabilă, spunând că de fapt petroliştii nu fac altceva decât să crească preţul la pompă, potrivit publicaţiei Vienna Times.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns