Image 1
Image 2

Ce se poate face în ultimele zile ale campaniei electorale?

Editorial Informatia Zilei
Această campanie electorală începută practic în urmă cu un an de zile este din toate punctele de vedere deosebită de toate celelalte campanii. În primul rând s-au suprapus toate tipurile de algeri, locale, europarlamentare,  parlamentare și prezidențiale. În al doilea rând prezidențialele s-au repetat.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Nu în ultimul rând sunt deosebite prin calitatea candidaților. În rândul cetățenilor, a alegătorilor, se spune că ar fi vorba despre cei mai slabi candidați din toate timpurile. Un pic de adevăr există aici.

Partidele noi aduc oameni noi. La un moment dat a circulat pe internet o înregistrare cu George Simion în care dădea ordin să fie înscriși în AUR oricine. Și escrocii, întreba omul? Sigur, zicea Simion, și escrocii, pentru că partidele mari au luat tot și nu au mai rămas decât oamenii fără calitate. Desgur, Simion folosea alt cuvânt.

Într-adevăr calitatea activului de partid, din toate formațiunile politice, lasă de dorit. Foarte mulți oameni mai bine pregătiți sunt scârbiți de ceea ce văd și se închid în sine.

Pe de altă parte, nici politicienii nu sunt mulțumiți de calitatea mass media. Chiar s-au înregistrat câteva confruntări dure între politicini, între reprezentanții unor partide și ziariști.

Din păcare și în acest caz trebuie să dăm exemple tot din rândul partidelor noi. Marius Lulea, vicepreședinte AUR, posibil propus de George Simion pentru funcția de prim ministru, vorbea despre mass media ca despre o parte a mafiei.  Niciodată până acum nimeni nu i-a calificat pe ziariști ca pe niște “asasini mediatici”.

Chiar și din aceste câteva exemmple se poate ușor observa că partidele noi, suveraniste, au o atitudine dură, radicală, față de presă. Asta este o problemă, dar să sperăm că după alegeri aceste aspecte vor dispărea sau vor fi foarte rare.

Problema majoră este legată de partide. Politicienii, cu sau fără funcții, nu lasă loc de bună ziua. Unul dintre politicienii cei mai duri din această campanie a fost Victor Ponta. Având acces deschis la una dintre televiziuni a schimbat radical direcția acelei instituții media.

Înaintea turului unu s-au putut delimita doua fronturi. Ceea ce ce a diminuat forța celor doi candidați pro-europeni, Crin Antonescu și Nicușor Dan, au fost atacururile directe. Marea greșeală a lui Crin Antonescu a fost că s-a aruncat asupra lui Nicușor Dan și nu asupra celui care, în sondaje ocupa locul întâi. Dacă se concentra asupra lui George Simion, cu siguranță acesta nu ar fi obținut 40% din voturi. La fel a procedat și Nicușor Dan.

În schimb Victor Ponta și-a concentrat tirul asupra lui George Simion. Este posbil să-i fi furat din voturi? Desigur.

Dar aceste probleme vor fi intens dezbătute după alegerile de duminică. Până atunci important este ca lumea să se prezinte la vot. Doar printr-o prezență mare poate fi oprit candidatul care, în această campanie, s-a remarcat printr-o atitudine ultra extremistă, cu sau fără motive serioase. Cine are ceva de comunicat o poate face și printr-un limbaj civilizat.  Ce se poate face în cele două zile rămase până la alegeri? Se poate medita asupra greșelilor.

magazin online de aer conditionat si sisteme de climatizare
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sigla Informatia Zilei

UE, încotro?

Asculta acest articol Dacă fiecare țară în parte își pune întrebări despre cum va evolua în anul 2018 nu este