Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DARURILE DE NUNTĂ ȘI BOTEZ

Ce spune ANAF despre impozitarea lor

În concluzie, darurile de nuntă și botez nu sunt supuse impozitării și nu trebuie declarate, conform Codului Fiscal.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Veniturile obținute din darurile de nuntă și botez nu sunt impozitate, conform clarificărilor recente ale ANAF.

 

Într-un context de discuții intense despre impozitarea veniturilor nedeclarate, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a adus lămuriri importante privind tratamentul fiscal al acestor sume.

 

Clarificările ANAF privind impozitarea darurilor de nuntă și botez

 

Conform articolului 62 din Codul Fiscal, anumite categorii de venituri sunt neimpozabile și nu necesită declarare. Printre acestea se numără sumele sau bunurile primite ca moștenire, donație sau daruri de nuntă și botez.

 

Reglementări fiscale și categoriile de venituri impozabile

 

Există o listă clară de venituri supuse impozitului, cum ar fi cele din activități independente, salarii, investiții și altele, fiecare cu obligațiile sale declarative și cote de impozit aplicabile. Veniturile din darurile de nuntă și botez nu fac parte din aceste categorii și, prin urmare, nu sunt impozitate.

 

Impactul noilor reglementări fiscale

 

Conform Legii nr. 296/2023, impozitarea cu 70% se aplică doar veniturilor a căror sursă nu a fost identificată. Darurile de nuntă și botez, fiind surse de fonduri identificate, nu intră sub incidența acestui impozit.

 

În concluzie, darurile de nuntă și botez nu sunt supuse impozitării și nu trebuie declarate, conform Codului Fiscal. Clarificările ANAF confirmă că aceste sume sunt neimpozabile, eliminând orice confuzie în rândul contribuabililor.

 

CITEȘTE ȘIANAF: Peste 20.000 de oameni care au vândut în sistem online nu au depus nicio declaraţie

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Mita si votul ilegal se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani

Miercuri, 16 mai, Politia, Politia de Frontiera, Jandarmii si Pompierii si-au unit fortele intr-o campanie de informare si constientizare a satmarenilor asupra consecintelor mitei electorale si a votului ilegal. Cadrele unitatilor mai sus amintite au impartit fluturasi continand avertismentul “Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!”. In contextul alegerilor locale, campania va fi derulata la nivel national, in perioada 10 mai – 10 iunie.