Image 1
Image 2

Cea mai amplă expoziţie Picasso din China, inaugurată sâmbătă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cea mai amplă expoziţie Pablo Picasso din China, care cuprinde peste 100 de lucrări ale artistului spaniol, a fost inaugurată sâmbătă la Beijing.

Expoziţia „Birth of a Genius” aduce laolaltă lucrări din Muzeul Picasso de la Paris – picturi, sculpturi şi desene, dar şi fotografii din perioadele în care a trăit la Barcelona şi Paris.

Prima expoziţie Picasso din China a fost inaugurată în 1983, pentru a coincide cu vizita preşedintelui francez Francois Mitterrand. Ea a cuprins 33 de lucrări de artă.

Expoziţia de anul acesta, care va fi deschisă până pe 1 septembrie la Centrul UCCA pentru Artă Contemporană, se concentrează pe primii 30 de ani din viaţa artistului.

„Am încercat să arătăm marile opere de artă care rareori părăsesc muzeul şi să le expunem alături de un Picasso multidiscliplinar”, a spus directorul muzeului, Laurent Le Bon, citat de AFP.

Lucările, cu o valoare totală estimată la 800 de milioane de euro, au fost transportate din Franţa în China cu şapte avioane.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

O MICA INTRODUCERE IN PICTURA ABSTRACTA

Cum sa descoperim arta abstracta

Albert Irvin (1922 – 2015) a fost un artist britanic prolific, cunoscut mai ales pentru picturile sale exuberante, acuarele, serigrafiile și guașele sale. S-a născut la Londra și a continuat să trăiască și să lucreze acolo de-a lungul vieții. Arta sa se concentrează pe surprinderea și explorarea experienței de a fi în lume.