Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BENEFICIILE CEAIULUI

Ceaiul verde și ceaiul negru ajută la îmbunătățirea sănătății

Ceaiul verde sau negru are numeroase efecte benefice asupra sănătății, iar acest lucru a fost demonstrat de o serie de studii.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De altfel, sunt popoare unde a intrat în rutina zilnică consumul celor două tipuri de ceai, desigur, în cantități moderate și acompaniat de o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Printre altele, Consiliul olandez al sănătății recomandă să se bea trei-patru cești de ceai pe zi după ce a trecut în revistă toate studiile realizate până în prezent asupra legăturii între consumul de ceai și bolile cronice (afecțiuni cardiovasculare, diabet, cancer, demență, depresie, etc.). Specialiștii subliniază că este vorba de ceai “adevărat” și nu de infuzii sau ceaiuri de fructe, relatează passionsante.

Ceaiul are un efect pozitiv asupra presiunii arteriale, consumul zilnic a cinci cești de ceai negru sau a trei cești de ceai verde reducând presiunea sistolică în medie cu 2 mmHg. În plus, ameliorează nivelul de colesterol: trei cești de ceai negru sau verde pe zi ar scădea nivelul colesterolului “rău” (LDL).
Acest dublu efect (presiune arterială și colesterol) contribuie la prevenirea bolilor vasculare (cardiace și cerebrale).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns