Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DETOXIFIERE

Ceaiurile, ideale pentru detoxifiere

Ceaiurile, ideale pentru detoxifiere
Detoxifierea este recomandată în special primăvara și toamna, însă poate fi realizată, pe durate de 3-4 zile, o dată la 2-3 luni. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Detoxifierea este un procedeu de curățare a organismului și de eliminare a toxinelor stocate în țesuturi sub diferite forme. Este un fel de restart pentru organele noastre, care timp de câteva zile fac pauză de la alimentele dăunătoare și de la un stil de viață nepotrivit.
Detoxifierea se poate face cu ajutorul ceaiurilor, a sucurilor sau a unui regim bine pus la punct, cu accent pe anumite fructe și legume. În general, se bazează în mare parte pe un aport foarte mare de lichide, sub diferite forme, care să restabilească nivelul de hidratare a organismului și să favorizeze lupta cu toxinele.

 

 

Detoxifierea cu ajutorul ceaiurilor nu este recomandată ca dietă de sine stătătoare, pentru că ceaiurile nu sunt foarte bogate în nutrienți necesari desfășurării funcțiilor normale ale organismului. Însă ele pot fi utilizate ca și completare într-o dietă de detoxifiere sau pot fi băute regulat, de câteva ori pe săptămână. Cura de detoxifiere cu ceaiuri trebuie susținută și de mult sport, care favorizează transpirația și implicit eliminarea toxinelor. Deși poate avea și efecte care să vă surprindă plăcut, cum este pierderea unor kilograme, detoxifierea nu trebuie realizată pe perioade mai lungi de 10 zile, de cel mult 2-3 ori pe an.
Ceaiul verde este infuzia minune, cu o listă nesf]rșită de beneficii. Unul dintre ele este și detoxifierea, datorată conținutului foarte mare de antioxidanți. Ceaiul de ghimbir are o aromă puternică, însă este unul dintre cele mai bune remedii pentru un organism bombardat cu toxine, din alimentație sau stilul de viață. Este bogat în antioxidanți, are efecte benefice asupra tractului digestiv, distruge bacteriile și virusurile și susține sistemul imunitar.
Ceaiul de aghinare este recomandat persoanelor care au o sensibilitate hepatică și în cazul cărora detoxifierea trebuie să se concentreze în special pe ficat.

 

 

Ceaiul de mușețel cu mentă este util nu atât pentru detoxifiere, ci cât pentru simptomele neplăcute cu care vă puteți confrunta pe parcursul ei. Mușețelul și menta calmează arsurile și disconfortul gastric, reduc senzația de foame și de greață.
Rooibos este un ceai delicios, a cărui compoziție îl face perfect pentru o cură de detoxifiere< antioxidanți polifenolici și flavonoide, fier, potasiu, calciu, flor, cupru, magneziu, mangan, zinc și acizi alfa. Infuzia din Rooibos încetinește procesul de îmbătrânire, susține lupta organismului cu radicalii liberi și favorizează digestia.

 

CITEȘTE ȘI:

Ceaiurile care ne răcoresc vara

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns