Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cel mai bătrân bărbat care a trăit vreodată e japonez

Jiroemon Kimura
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Jiroemon Kimura
Jiroemon Kimura

Cel mai vârstnic bărbat din lume a împlinit 116 ani. Japonezul Jiroemon Kimura devine astfel şi bărbatul care a trăit cel mai mult – dintre toţi cei a căror vârstă a putut fi verificată -, dar şi persoana cea mai vârstnică din lume în acest moment, conform Guinness World Records.

Jiroemon Kimura s-a născut la 19 aprilie 1897 şi a fost poştaş – relateaza descopera.ro. El a preluat titlul de „cel mai bătrân bărbat care a trăit vreodată” după moartea americanului Christian Mortensen, care a decedat în 1998, la vârsta de 115 ani şi 252 de zile, şi titlul de „cea mai vârstnică persoană din lume” după decesul americanei Dina Manfredini, anul trecut în decembrie.

Care este secretul longevităţii lui Jiroemon Kimura? El nu fumează, bea puţin alcool şi urmează preceptul japonez numit „hara hachi bu”, care înseamnă să mănânci până când te simţi   „plin” în proporţie de 80%.

Jiroemon Kimura are 14 nepoţi, 25 de strănepoţi şi 13 stră-strănepoţi; şi-a sărbătorit aniversarea în mijlocul rudelor sale, primind, însă, şi vizita primarului oraşului în care locuieşte (Kyotango, în vestul Japoniei) şi un mesaj de felicitare din partea primului-ministru japonez, Shinzo Abe.

Titlul său de „cea mai vârstnică persoană din lume” este totuşi contestat de o femeie din China, Luo Meizhen, care susţine că ar fi împlinit 127 de ani în septembrie anul trecut. Însă femeia nu are un certificat de naştere prin care să-şi dovedească vârsta, ci doar o carte de identitate în care scrie că s-a născut în 1885.

Jiroemon Kimura este unul dintre cei 95 de oameni de peste 100 de ani din oraşul Kyotango, care are o populaţie de 60.000 de locuitori.

Autorităţile intenţionează să lanseze un proiect de cercetare care să studieze secretele longevităţii sale, dar şi un proiect turistic care să atragă vizitatori în acest oraş cu mulţi centenari.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns