Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cele 60 de proiecte prioritate ale guvernului s-au făcut 150: valoarea totală e de 14 miliarde de euro

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Guvernul a extins, miercuri, lista proiectelor prioritare pe fonduri europene la 150 de obiective, în valoare totală de 14 miliarde de euro.

Aceste proiecte sunt sau vor fi finanţate din fonduri structurale şi de coeziune pentru perioada de programare 2007-2013.

 

Extinderea listei s-a efectuat pornind de la propunerile avansate de autorităţile de management, care au avut în vedere şi corelarea cu proiectele propuse în contextul discuţiilor privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD). Astfel, dintre cele 150 proiecte prioritare, 82 prezintă relevanţă pentru implementarea SUERD proiecte (81 în domeniul mediului şi 1 proiect în domeniul transporturilor).

Lista va fi publicată la 12 aprilie pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Europene şi va fi reactualizată cu o frecvenţă bilunară, pe baza informaţiilor furnizate de autorităţile de management în legătură cu progresele în implementarea/ pregătirea acestor proiecte.

Precedenta listă, aprobată de executiv pe 2 noiembrie 2011, conţinea date referitoare la 100 de proiecte.
Lista extinsă cuprinde:

* 97 de proiecte din cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu, în valoare totală de aproape 7 miliarde de euro,
* 37 de proiecte în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transport, în valoare totală de aproximativ 5,7 miliarde euro,
* 5 proiecte în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, în valoare totală de aproximativ 0,35 miliarde de euro,
* 11 proiecte în cadrul Programului Operaţional Regional, în valoare totală de cca. 1 miliard de euro.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns