Image 1
Image 2

GALĂ DE PREMIERE

Cele mai importante proiecte ale copiilor pentru ajutorarea celor nevoiași

Gala de premiere a proiectelor "ONG de exercițiu", un eveniment festiv ce a fost conturat de Asociația Stea Satu Mare și Asociația Pirita Children din Pirita, Baia Mare s-a desfășurat la Casa Meșteșugarilor.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Copiii din municipiile reședință de județ au sărbătorit reușita alături de numeroși invitați, asociații și organizații implicate pe scena asistenței sociale, miercuri, 31 ianuarie 2024.

 

 

Organizatorii sunt de părere că este o ocazie unică de recunoaștere a celor mai impactante proiecte de solidaritate realizate de copiii și tinerii din comunitățile vulnerabile din Sătmărel (Satu Mare) și Pirita (Baia Mare).

 

 

Copiii și tinerii din cele două comunități au fost implicați în ultimii doi ani de echipele educative ale Asociației Stea și Pirita Children în Programul “ONG de exercițiu”.

 

 

Dacă în primul an, beneficiarii au învățat despre societatea civilă și au cunoscut îndeaproape ONG-uri locale, reușind să își contureze propriile proiecte și programe, în al doilea an au trecut efectiv la punerea lor în aplicare în comunitate.

 

 

În cadrul galei au fost scoase în evidență rezultatele remarcabile ale proiectelor, iar copiilor le-au fost recunoscute eforturile, simțind că au în continuare susținere pentru a se implica active în acțiuni civice.

 

 

Printre cele mai de impact inițiative ale copiilor din Sătmărel se numără: „Cățelușii fericiți” prin care aceștia au reușit să strângă 160 de kilograme de hrană pentru cățeii fără adăpost; proiectul „Pentru o lume mai bună” prin care au dăruit ghiozdane echipate preșcolarilor de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare; „Ajutoarele naturii” în cadrul căruia au plantat 20 de puieți de arbori și au instalat în pădurea Crucișor din cadrul Ocolului Silvic Borlești hrănitoare biodegradabile cu semințe pentru păsări; proiectul „Ajutor pentru un nou viitor” prin care au gătit și au oferit o masa caldă pentru 52 de beneficiari ai Adăpostului de noapte, dar și multe altele.

 

Citește și:

Asociația Stea a demarat numeroase activități cu prilejul Zilei Naționale

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with