Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cetatenii maghiari vor avea accesul limitat in Elvetia

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Guvernul elvetian a anuntat miercuri ca va limita, cu incepere de la 1 mai, intrarea in tara a cetatenilor din opt state membre ale Uniunii Europene: Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia si Ungaria, informeaza EFE.

Berna a activat clauza de salvgardare inclusa in acordul de libera circulatie semnat cu Bruxelles in 2002. Acordul prevede posibilitatea recurgerii la aceasta clauza in situatia in care se inregistreaza o crestere de 10% a numarului de permise de munca acordate cetatenilor UE in raport cu media din precedentii trei ani.

Consiliul Federal al Confederatiei Helvetice a semnalat ca acest procentaj a fost depasit in ultimul an, relateaza Agerpres.

Pe baza acordului de libera circulatie semnat acum zece ani cu UE, Elvetia poate recurge la aceasta clauza pana in mai 2014 si poate reintroduce in mod unilateral contingente pentru o perioada limitata.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Primăria Certeze refuză să-i dea lui Ianos Blanda terenul care i se cuvine

n aceeaşi comună, şi alţi localnici se confruntă cu probleme de fond funciar

Marţi, 18 septembrie, patru persoane din cele cinci înscrise pe listă s-au prezentat în audienţă la Prefectura Satu Mare. De această dată, doleanţele oamenilor au fost ascultate de Cosmin Dorle – expert în Corpul de Control al Prefectului şi Hadrian Tomşa – consilier juridic şi Cornel Morar.