Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 morcovi de soi dulce, de mărime potrivită, un măr, 2 ouă (în zilele de post se poate și fără ouă), două căni de făină albă, 1 pliculeț de praf de copt, o jumătate de cană de ulei de floarea soarelui, o cană de zahăr, scorțișoară pudră și ghimbir praf după gust.

Mod de preparare

Morcovii și mărul se curăță, se spală și se dau pe răzătoarea măruntă. Ouăle se mixează bine cu zahărul, până când spuma devine albicioasă, spumoasă și omogenă, apoi se adaugă uleiul și făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă bine și se încorporează apoi morcovii și mărul, adăugând la aluat inclusiv zeama pe care acestea au lăsat-o la răzuire. Se toarnă compoziția în tavă de chec unsă în prealabil cu un pic de ulei, margarină sau unt și tapetată cu făină. Se dă la cuptorul preîncălzit și se coace aproximativ 30 de minute. După ce se răcește se poate orna cu ciocolată topită, zahăr pudră, ciocolată și fulgi colorați de cocos sau cu alte glazuri.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.