
Chiftele de post cu cartofi:
Dacă nu știi ce să mai mănânci în aceste zile, încearcă chiftele de post cu cartofi, un preparat sățios, ușor de făcut și delicios. Acestă rețetă este perfectă pentru un prânz sănătos sau o cină ușoară. Le poți servi cu o salată proaspătă, cu garnituri precum legume la grătar sau simple, cu puțină pâine prăjită și un sos de roșii alături.
Cu ce să legi compoziția de chiftele fără să folosești ou
În mod obișnuit, chiftelele se fac din carne tocată, având oul ca și element care să le lege. Pe lângă asta, se adaugă condimente, usturoi, pâine înmuiată sau cartof ras.
Dar atunci când le faci de post, carnea este înlocuită de legume, iar oul dispare. În locul lui poți folosi făină, pesmet sau chiar firimituri de pâine veche.
Vei obține un aluat omogen fără să fie nevoie să pui ou. În plus, poți face chiftele din orice legume dorești: dovlecel, vânătă, cartofi, morcov, dovleac, castravete, conopidă, etc.
Pentru un gust bun și mai multă savoare, adaugă usturoi și condimente precum boia dulce, mărar, busuioc, etc.
Poți pune în compoziție și rădăcinoase precum țelină, rădăcină de pătrunjel sau păstârnac. Vor ieși delicioase și crocante în exterior, dar pufoase în interior.
Chiftele de post cu cartofi
Această rețetă este delicioasă și o poți pregăti oricând ai poftă de un prânz rapid și sănătos, de post. În plus, o poți servi ca aperitive atunci când ai musafiri. Pot fi acompaniate de un piure de cartofi dulci, de broccoli sau sparanghel.
Ingrediente:
5 cartofi
Sare
Piper
Boia dulce
Pătrunjel proaspăt
3 căței de usturoi
2 linguri de făină
Curăță, spală și apoi dă cartofii prin răzătoare și scurge-i bine de zeamă. Pune-i într-un castron alături de condimente, pătrunjelul tocat mărunt și usturoiul dat prin răzătoarea mică.
Adaugă făină astfel încât compoziția să fie legată. Formează chifteluțe cu mâinile umezite ca să nu ți se lipească tot aluatul de mâini.
Trece fiecare chifteluță prin făină și pune-le la prăjit pe fiecare într-o tigaie cu ulei până devin aurii. Scoate-le pe un șervețele de bucătărie ca să absoarbă excesul de ulei.
Fii primul care comentează