Image 1
Image 2
Acasa

REȚETĂ DELICIOASĂ DE POST

Chiftele de post cu cartofi

Dacă nu știi ce să mai mănânci în aceste zile, încearcă chiftele de post cu cartofi, un preparat sățios, ușor de făcut și delicios
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Chiftele de post cu cartofi: 

 

Dacă nu știi ce să mai mănânci în aceste zile, încearcă chiftele de post cu cartofi, un preparat sățios, ușor de făcut și delicios. Acestă rețetă este perfectă pentru un prânz sănătos sau o cină ușoară. Le poți servi cu o salată proaspătă, cu garnituri precum legume la grătar sau simple, cu puțină pâine prăjită și un sos de roșii alături.

 

Cu ce să legi compoziția de chiftele fără să folosești ou
În mod obișnuit, chiftelele se fac din carne tocată, având oul ca și element care să le lege. Pe lângă asta, se adaugă condimente, usturoi, pâine înmuiată sau cartof ras.

 

Dar atunci când le faci de post, carnea este înlocuită de legume, iar oul dispare. În locul lui poți folosi făină, pesmet sau chiar firimituri de pâine veche.

Vei obține un aluat omogen fără să fie nevoie să pui ou. În plus, poți face chiftele din orice legume dorești: dovlecel, vânătă, cartofi, morcov, dovleac, castravete, conopidă, etc.

Pentru un gust bun și mai multă savoare, adaugă usturoi și condimente precum boia dulce, mărar, busuioc, etc.

Poți pune în compoziție și rădăcinoase precum țelină, rădăcină de pătrunjel sau păstârnac. Vor ieși delicioase și crocante în exterior, dar pufoase în interior.

 

Chiftele de post cu cartofi
Această  rețetă este delicioasă și o poți pregăti oricând ai poftă de un prânz rapid și sănătos, de post. În plus, o poți servi ca aperitive atunci când ai musafiri.  Pot fi acompaniate de un piure de cartofi dulci, de broccoli sau sparanghel.

 

Ingrediente:

5 cartofi
Sare
Piper
Boia dulce
Pătrunjel proaspăt
3 căței de usturoi
2 linguri de făină

Curăță, spală și apoi dă cartofii prin răzătoare și scurge-i bine de zeamă. Pune-i într-un castron alături de condimente, pătrunjelul tocat mărunt și usturoiul dat prin răzătoarea mică.

Adaugă făină astfel încât compoziția să fie legată. Formează chifteluțe cu mâinile umezite ca să nu ți se lipească tot aluatul de mâini.

Trece fiecare chifteluță prin făină și pune-le la prăjit pe fiecare într-o tigaie cu ulei până devin aurii. Scoate-le pe un șervețele de bucătărie ca să absoarbă excesul de ulei.

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Conopidă la Grătar

Conopidă la grătar este o garnitură ușoară și delicioasă făcută pe grătarul tău! Dacă sunteți în căutarea unei rețete de garnitură sănătoasă, care să se asorteze cu proteinele voastre preferate pe grătar, această este! Asezonată perfect, așa că există tone de favoare. Dacă îți place conopidă prăjită, această rețetă de conopidă la grătar va fi cu siguranță un succes!

POFTĂ BUNĂ

Piept de pui cu conopidă şi caşcaval afumat

Ești pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Îți oferim o idee pe zi, după care îți urăm poftă bună! Astăzi avem conopidă gratinată cu cașcaval. Nouă ne place conopida și o mâncăm destul de des. Pe lângă multele proprietăți are și un gust bun atât gătită cât și crudă. Da, conopida se mănâncă și crudă.

Spritzer

Spritzer

Spritzerul ușor și spumant este o băutură răcoritoare făcută cu o combinație de vin alb și sifon. Deși există o poveste despre posibila sa origine maghiară, este de obicei respinsă ca o legendă, iar majoritatea surselor susțin că are originea în Austria secolului al XIX-lea, când a fost inventat ca o modalitate de a crea vin spumant.