Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

APERITIVE

Chifteluțe de legume cu spanac, dovlecel și anghinare

Chifteluțe de legume cu spanac, dovlecel și anghinare
Aceste chifteluțe delicioase cu spanac, dovlecel și anghinare pot fi savurate atât calde, cât și reci, fiind perfecte pentru orice masă. Se pot servi cu un sos pe bază de roșii sau maioneză pentru un plus de savoare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru a adăuga o notă unică și un plus de textură la aceste chifteluțe de legume cu spanac, dovlecel și anghinare, puteți include și următorul ingredient secret: pesmet panko sau fulgi de quinoa pentru o crustă crocantă. Această adăugire nu doar că va îmbogăți gustul, dar va oferi și o textură plăcută, contrastantă cu interiorul cremos al chifteluțelor.

 

 

Ingrediente:

 

100 g cremă de brânză moale
100 g mozzarella mărunțită
70 g parmezan proaspăt ras
110 g anghinare din conservă, scurse și tocate
110 g spanac congelat, dezghețat și scurs
50 g smântână
2 căței de usturoi, tocați
Fulgi de ardei roșu măcinați
Sare
Piper negru proaspăt măcinat
3 dovlecei medii, tăiați rondele

 

 

 

Chifteluțe de legume cu spanac, dovlecel și anghinare
Chifteluțe de legume cu spanac, dovlecel și anghinare

 

 

Mod de preparare:

 

Preîncălziți cuptorul la 200°C și pregătiți o tavă mare, tapetând-o cu hârtie de copt.
Într-un bol mediu, amestecați crema de brânză, mozzarella, parmezanul, anghinarea, spanacul, smântâna, usturoiul, și fulgii de ardei roșu. Condimentați cu sare și piper după gust.
Puneți aproximativ o lingură din amestecul de brânză și legume pe fiecare rondelă de dovlecel.
Așezați rondelele pe tavă și coaceți-le în cuptorul preîncălzit până când dovleceii devin fragezi și brânza se topește, în jur de 15 minute.
Pentru un plus de gust, descoperiți și ingredientul secret care poate fi adăugat în oul prin care treci dovleceii pentru un gust și mai bogat.

 

 

 

Citește și:

 

Poftă mare de mers la piață

 

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns