Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

REVOLUȚIE ÎN MEDICINĂ

Chirurgii din regiunea Moscovei au refăcut uretra unui bărbat din buza inferioară

Medicii de la Spitalul Regional Orekhovo-Zuyevo, relatează pravda.ru au efectuat cu succes o intervenție chirurgicală de uretroplastie la un bărbat de 68 de ani, folosind transplant de țesut de la buza inferioară. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Pacientul a venit la spital plângându-se de dificultăți la urinare. Examinarea ulterioară a evidențiat o strictură extinsă a uretrei penisului, care a fost o îngustare a uretrei în zona organelor genitale externe.

 

Medicii au subliniat că această patologie este adesea asociată cu insuficiență renală cronică și cu speranța de viață redusă. Medicii au rezolvat problema transplantând țesut de pe buza inferioară, ceea ce a făcut posibilă extinderea canalului uretral.

 

„În prima etapă, după incizia în zona organelor genitale externe, am determinat gradul de îngustare și am luat o grefă, care a fost apoi transplantată cu succes pe uretră. Operația a fost finalizată cu succes, iar pacientul nu a mai întâmpină dificultăți atunci când urinează”, a subliniat urologul Nikita Naumov.

 

Potrivit Ministerului Sănătății din Regiunea Moscova, acest tip de tratament chirurgical este disponibil exclusiv în spitale cu înaltă calificare din Rusia.

 

Datorită operației, bărbatul a reușit să evite necesitatea multor intervenții suplimentare și a redus riscul unor eventuale complicații. În prezent, pacientul se află acasă și este sub observație ambulatorie de către un medic urolog.

Editor Mihail Prepeliță, Republica Moldova

Citește și:

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

EDUCAŢIE, BULGARIA

Profesorii vor primi bani mai mulţi

Bulgaria, ţară care în 2021 avea unele dintre cele mai mici salarii pentru profesori la nivelul UE, creşte nivelul acestora pe baza unei înţelegeri-cadru între guvern şi sindicate, în continuarea unei tendinţe care s-a făcut simţită în pofida crizei politice care a marcat în ultimii doi ani ţara.