Image 1
Image 2

INVENȚII

Cine a inventat sutienul sportiv?

sutienul sportiv
O inovație ascunsă din anii '70, creată de trei minti geniale, a transformat radical lumea sportului pentru femei. Vă întrebați care a fost aceasta?
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În anii 1970, o revoluție subtilă, dar semnificativă, a avut loc în lumea echipamentului sportiv. Trei femei inovatoare – Lisa Lindahl, Hinda Miller și Polly Palmer Smith – au creat un produs care avea să schimbe fundamental modul în care femeile participă la activități sportive: sutienul sport.

 

 

Originea unei Idei Revoluționare

 

 

Lisa Lindahl, ca multe alte americane din acea perioadă, s-a alăturat boom-ului alergării și fitness-ului, un val de entuziasm pentru sănătate și exerciții fizice care a cuprins Statele Unite. Cu toate acestea, pentru multe femei, inclusiv pentru Lindahl, alergatul era o experiență incomodă și uneori dureroasă din cauza lipsei unui suport adecvat pentru sân. Această nevoie neîmplinită a inspirat-o pe Lindahl să caute o soluție.

 

 

Colaborarea și Inovația

 

 

În căutarea unei soluții, Lindahl a colaborat cu prietena sa din copilărie, designerul de costume Polly Palmer Smith, și cu colega lui Smith, Hinda Miller. Împreună, ele au abordat problema dintr-un unghi unic. Experimentând cu diferite materiale și designuri, trio-ul a deconstruit doi suporteri atletici pentru bărbați și a reasamblat piesele într-un prototip inovator. Rezultatul a fost primul sutien sportiv, denumit “Jogbra”.

 

 

 

Un Impact Imens

 

 

Sutienul sport a avut un impact imens asupra industriei sportive și a modei. Acesta nu doar că a oferit femeilor confortul și suportul necesar pentru a participa activ în sporturi și exerciții fizice, dar a și transmis un mesaj puternic despre egalitatea de gen în sport. Lindahl și Miller au comercializat inițial invenția prin comenzi prin poștă, iar succesul lor rapid a dus la extinderea într-o companie de succes.

 

 

 

Invenția sutienului sportiv de către Lindahl, Smith și Miller a fost mai mult decât o simplă inovație în moda sportivă; a fost un pas către emanciparea femeilor în domeniul sportului. Această piesă vestimentară a permis femeilor să participe mai confortabil și cu mai multă încredere în activități fizice, contribuind astfel la promovarea sănătății și bunăstării. Prin inventivitatea și perseverența lor, aceste trei femei nu doar că au rezolvat o problemă practică, dar au și deschis drumul pentru generațiile viitoare de atlete.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS CIUDĂȚENIE ÎN SIBIU

Angajat chemat să cânte în biroul managerului  

Un angajat al Filarmonicii de Stat din Sibiu a fost chemat să susțină o audiție individuală în biroul managerului, ca sarcină de serviciu. În situația dată, de altfel una fără precedent, angajatul a cerut asistență ....

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now