Image 1
Image 2

PRIMUL MINISTRU AL ROMÂNIEI

Ciolacu: Niciodată, Ținutul Secuiesc nu va avea autonomie

Ciolacu: Niciodată, Ținutul Secuiesc nu va avea autonomie
Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat ferm la conferința PSD Covasna că Ţinutul Secuiesc nu va obține autonomie, subliniind unitatea istorică dintre români și secui și criticând lipsa educației în limba română pentru copiii secuilor.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reiterat, sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PSD Covasna, că niciodată Ţinutul Secuiesc nu va avea autonomie, punctând că, în istoria lor, românii nu s-au luptat cu secuii. “Niciodată, dar niciodată, Ţinutul Secuiesc nu va avea autonomie! O să vă explic şi de ce. Pentru că, în primul rând, când au avut o autonomie, nu le-am dat-o noi, românii. Mai mult, nici nu le- am luat-o noi, românii. Ceea ce încerc să înţeleg, şi cred că aici este de datoria noastră, a tuturor politicienilor şi a tuturor românilor, indiferent de etnie, este că nu înţeleg unde anume greşim, de ce ne luptăm între noi, mai ales că în istoria noastră nu ne-am luptat niciodată cu secuii şi nici secuii nu s-au luptat niciodată cu românii. Dacă li s-a făcut vreo nedreptate, li s-a făcut de la saşi şi de la maghiari. Eu ştiu că împreună am luptat sub drapelul lui Mihai Viteazul. Poate ar trebui să explicăm copiilor noştri mai mult istoria, înainte de a arunca cu pietre unii în alţii”, a spus Ciolacu.

 

Acesta a adăugat că nu înţelege de ce copiii secuilor nu învaţă româneşte şi îşi limitează astfel perspectivele profesionale.

 

 

Ciolacu: Niciodată, Ținutul Secuiesc nu va avea autonomie
Ciolacu: Niciodată, Ținutul Secuiesc nu va avea autonomie

 

Marcel Ciolacu: „Haideți să terminăm cu prostiile cu autonomia Ținutului Secuiesc. Niciodată nimeni nu va împărți Ardealul”

 

 

 

Citește și:

 

Kelemen Hunor lansează proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc

 

Liderii PCM afirmă că maghiarii sunt tot mai aproape de autonomie

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CONTROALE LA VAMĂ

64 de fapte ilegale într-o zi

Marţi, 5 septembrie 2023, prin punctele de frontieră din România au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 269.200 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi peste 70.700 de mijloace de transport.