Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

PALATUL VICTORIA

Ciolacu: Nu avem în vedere introducerea de noi taxe

Stabilitatea economică și fiscală, transformarea digitală a statului român în paralel cu restructurarea, valorificarea fondurilor europene....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

…. pentru susținerea sectoarelor care aduc plus-valoare economică au fost principalele teme de discuție abordate de prim-ministrul Marcel Ciolacu în dialogul cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini.

 

 

 

 

Marți, 16 ianuarie, premierul a participat la forumul anual al președinților Consiliului Investitorilor Străini (Foreign Investors Council – FIC), organizat la Palatul Victoria.
Tot ceea ce produce în Romania, angajează oameni în România, plătește taxe în Romania este companie românească. Interesul nostru comun este ca firmele din România să prospere, iar această prosperitate să ajungă la cât mai mulți români. Calea corectă pentru a construi împreună este o bază solidă de dialog”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Executivului.

 

 

 

 

De asemenea, premierul a dat asigurări că nu sunt avute în vedere modificări ale legislației fiscale în acest an.

Nu avem în vedere introducerea de noi taxe sau impozite și nici eliminarea unor alte excepții. Urmărim însă cu mare atenție continuarea reducerii deficitului bugetar, menținerea unui rating de țară stabil și creșterea încasărilor la buget, prin digitalizarea ANAF și punerea în aplicare a măsurilor de combatere a evaziunii fiscale”, a menționat șeful Executivului.

 

 

 

Potrivit premierului, valorificarea fondurilor europene și a finanțărilor din Planul Național de Redresare și Reziliență sunt principalele resurse pentru susținerea proiectelor de investiții în infrastructură, digitalizare, energie, cu accent asupra încurajării producerii de energie din surse regenerabile, dar și a celorlalte sectoare de activitate.

 

 

 

 

Domeniul agricol și sectorul construcțiilor sunt considerate de Guvern drept prioritare, fiind susținute prin programe guvernamentale țintite să încurajeze producția și prelucrarea.

Am încheiat exercițiul financiar 2014-2020 cu o rată de absorbție de peste 93%. A fost un efort al echipei guvernamentale tradus în finanțarea multor proiecte așteptate de oameni. Avem în continuare determinarea și vom păstra acest ritm. Am setat deja un etalon de investiții publice de minim 7% din PIB,  care trebuie să reprezinte o medie și  pentru următorii ani”, a spus premierul Ciolacu.

 

 

 

O altă temă discutată la întâlnirea cu investitorii străini a fost asigurarea forței de muncă. În acest context, premierul a arătat că Guvernul susține extinderea învățământului dual, atât printr-o finanțare adecvată, cât și prin adaptarea legislației. Concret, România are o finanțare totală de un miliard de euro din PNRR, fonduri europene și buget, bani disponibili pentru următorii 4-5 ani.

 

 

De asemenea, Guvernul a extins lista specializărilor eligibile și a modificat Legea învățământului preuniversitar astfel încât un elev de liceu dual să aibă șansa să-și continue pregătirea în învățământul superior în sistem dual, pe rută completă: liceu, facultate, masterat, doctorat.

 

 

Reprezentanții FIC au apreciat dialogul consistent cu prim-ministrul și cu membrii Guvernului, element important pentru construirea unei relații bazate pe încredere.

 

 

Încrederea investitorilor se bazează pe dialog, stabilitate și predictibilitate cu privire la tot ce înseamnă adaptarea legislației. Prin consultări directe și deschise putem contribui la proiecte majore de dezvoltare a țării”, a afirmat Daniel Anghel, președintele Consiliului Investitorilor Străini.

 

 

De asemenea, Ramona Jurubiță, vicepreședintele FIC a menționat că ”nivelul investițiile publice este un semn încurajator pentru companiile prezente în România”.

 

 

CITEȘTER ȘI;Ciolacu, întrevedere cu reprezentanții a 22 de companii americane de top

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with