Ingrediente:
– 300 g de ciupeci proaspete (sau o conservă de ciuperci cu o cantitate echivalentă de masă solidă),
– 4-500 g zarzavaturi (morcovi, pătrunjei, ţelină, gulie),
– 100-150 g mazăre verde boabe (proaspătă sau congelată),
– 2 bucăţi de cartofi,
– eventual 3-4 inflorescenţe de conopidă sau broccoli,
– o ceapă,
– un ardei gras,
– 500 ml bulion,
– sare,
– piper,
– boia de ardei,
– ulei,
– leuştean,
– tăiţei pentru supă sau găluşte.
Mod de preparare:
Ceapa curăţată şi mărunţită, împreună cu arediul gras tăiat mărunt se căleşte în câteva linguri de ulei. Se adaugă ciupercile tăiate bucăţi, se călesc şi acestea, după care se presară cu boia de ardei şi se sting cu apă. Zarzavaturile se taie cubuleţe mici şi împreună cu mazărea verde se pun în supă. Se condimentează după gust, se adaugă leuşteanul (1-2 fire, sau o lingură bună de leuştean uscat), puţin mai târziu şi cartofii tăiaţi cubuleţe, apoi bulionul şi peste câteva minute şi conopida (dacă aveţi acasă). Când mai sunt vreo 10 minute până când toate ingredientele vor fi fierte se adaugă şi tăiţeii sau găluştele. Se poate servi cu smântână, sau cu ardei iute.
1 comentariu
Vai ce foame mi-aţi făcut. Nu mai trebuie să fiu ispitit cu o masă caldă de la nimeni.