
Ingrediente:
200 g de linte uscată (preferabil roșie dar nu neapărat), 500 g de zarzavaturi (morcovi, pătrunjei, gulii, țelină), o ceapă, 2-3 linguri de ulei, sare, piper, boia de ardei (dulce sau iute, după gust), pătrunjel verde sau smântână la servire.
Mod de preparare:
Lintea se spală bine și se pune la fiert în apă ușor sărată. Într-o altă oală, ceapa mărunțită se călește în ulei și se adaugă puțină boia de ardei, apoi zarzavaturile mărunțite. Se călește ușor și acest amestec, apoi se stinge cu apă. Lintea pe jumătate fiartă se strecoară și se toarnă în oala cu zarzavaturile. Dacă vedeți că zeama în care ați fiert lintea este prea făinoasă, după ce ați strecurat boabele, le puteți limpezi cu puțină apă caldă. Ciorba se condimentează și se mai fierbe așa circa 20 de minute, până când toate ingredientele se înmoaie. La servire se poate presăra cu frunze de pătrunjel sau ceapă verde mărunțită, sau se poate adăuga smântână.
Fii primul care comentează