Ingrediente:
– 400 g de fasole verde
– 300 g de carne tocată de porc
– o ceapă, un căţel de usturoi
– 2 morcovi
– o lingură de ulei
– un ou
– o lingură de pesmet
– sare, piper, boia de ardei dulce, delicat
– o legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă cu pesmetul şi oul, se condimentează cu sare piper şi delicat. Ceapa şi usturoiul se mărunţeşte şi se căleşte în ulei, până când devin sticloase. Se adaugă o linguriţă de boia, se stinge cu circa 1,5 litri de apă, se adaugă morcovii tăiaţi felii subţiri, iar după ce începe să clocotească se adaugă şi fasolea verde curăţată şi bucăţită. Se condimentează după gust, iar când păstăii s-au fiert pe jumătate, din pasta anterior pregătită se formează perişoare şi se fierbe până când toate ingredientele se înmoaie. Dacă nu aveţi acasă carne, perişoarele se pot înlocui cu câtnaţi. Ciorba se serveşte presărată cu pătrunjel verde mărunţit, sau eventual cu adaos de smântână.
Fii primul care comentează