Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ciorbă de varză murată pentru gurmanzi

Ciorbă de varză murată pentru gurmanzi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ciorbă de varză murată pentru gurmanzi
Ciorbă de varză murată pentru gurmanzi

Ingrediente:

O căpăţână de varză murată, 50 ml ulei de măsline, o ceapă, un morcov, o rădăcina de ţelină, mică, 1-2 cartofi, 2 ardei kapia, 500 g de ciolan afumat, 500 g de coaste afumate, 500 g de cârnaţi afumaţi, frunze de pătrunjel, mărar verde, 5 gălbenuşuri de ouă, 500 g de smântână, 3 l de apă.

Mod de preparare:

Se toacă varză şi se căleşte pentru câteva minute în ulei de măsline, apoi se adaugă apa şi se lasă la fiert. Ciolanul afumat şi coastele, se taie în bucăţi şi se fierb câteva minute în apă clocotită, pentru a se elimina din sare, apoi se scurg şi se adaugă peste varză. Când varza şi carnea sunt aproape fierte se adaugă legumele tocate în cuburi, sau date pe răzuitoare. Ardeii kapia se taie în cubuleţe mici, se călesc în puţin ulei şi se adaugă în ciorbă. Se amestecă gălbenuşurile cu smântână, se diluează cu zeamă fierbinte adăugat[ lingură cu lingură şi se toarnă apoi în ciorbă, aproape de final. După stingerea focului se adaugă şi verdeaţă tocată.

Cârnaţii se prăjesc şi se vor ad[uga în timpul servirii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns

INFOCONS AVERTIZEAZĂ

Gustările vegetale pot avea până la 50 de aditivi

A început postul Sfintei Maria sau cel al Adormirii Maicii Domnului, în care creștinii se pregătesc trupește și sufletește pentru sărbătoarea de la 15 august. Aplicația InfoCons vine în ajutorul românilor, pentru a-i avertiza în privința aditivilor din gustările vegetale preferate de numeroși consumatori în această perioadă.