Image 1
Image 2

ALEGERI 2024

CIRA: PSD- 30%, PNL-20%, AUR – 18%

Primul sondaj de opinie din acest an arată că PSD se menține pe primul loc în preferințele românilor,
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. urmat la mare distanță de PNL. UDMR și partidul lui Șoșoacă ar face pragul electoral.

 

 

Potrivit sondajului realizat de The Center for Internațional Research an Alayses (CIRA) la comanda PNL arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile pentru Parlamentul European,  PSD ar obţine 30% din voturi, PNL – 20%, iar AUR – 18%. Se poate observa că partidul lui George Simion, AUR este în ușoară scădere.

 

 

 

Sondajul mai relevă că peste 40% dintre cei chestionaţi se declară de centru sau de dreapta, 13% de stânga, în timp ce 44% nu şţiu sau nu răspund.

Cu privire la participarea la vot, conform sondajului, mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi (53%) declară că vor meger în mod cert la alegerile pentru Parlamentul European.

 

 

 

Dacă duminică ar avea loc alegerile europarlamentare, PSD ar obţine 30% din voturi, PNL – 20%, AUR – 18%, USR – 14%, SOS, Partidul Dianei Şoşoacă – 6%, UDMR – 5%. Restul partidelor nu ar face pragul electoral. Astfel, PMP – 2%, REPER – 2%, Forţa Dreptei – 2%.

 

 

 

Trebuie precizat că USR, PMP și Forța Dreptei au anunțat formarea unei alianțe pentru alegerile din 2014, care se va intitula Alianța Dreapta Unită.

 

 

Revenid la ultimul sondaj realizat dintre cei intervievaţi, 14% se declară ”de dreapta”, 29% se declară ”de centru”, 13% spun că sunt ”de stânga”, iar 44% nu ştiu sau nu răspund.

 

 

Sondajul a fost realizat în decembrie 2023 de The Center for International Research and Analyses, la comanda PNL, în decembrie 2023, pe 1.000 de respondenţi, marja de eroare +/- 2- 3%

 

 

CITEȘTE ȘI;Un sondaj arată: Generația Z suferă de anxietatea meniului

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS CONTROALE LA FRONTIERĂ

În Republica Moldova au fost impuse unele restricţii vamale pentru TIR-uri

Aşa cum se ştie deja, după ridicarea restricţiilor privind circulaţia produselor cereale din Ucraina, importul acestora fiind permis doar pe bază de licenţă obţinută de fermirii...

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now