Image 1
Image 2

REȚETA DIN BUCOVINA

Clătite bucovinene cu ciuperci și pui

Aceasta reteta am preluat-o inca de la o soacra gospodina, de data asta a surorii mele. Doamne, si ce clatite face dna Rodica... stiu soacrele astea ce e bun, simplu, ieftin si fantastic de gustos!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O ceapă, o lingură de unt, o cutie de conservă de ciuperci, un piept de pui fiert, un pahar de vin alb sec, o legătură de mărar, 7 ouă, 200 g de smântână, cașcaval, puțin ulei pentru prepararea clătitelor, sare și piper după gust

Mod de preparare:

Se fac clătite din 4 ouă, lapte și făină. Umplutura se prepară astfel: se călește ceapa tăiată mărunt cu untul, timp de 5 minute. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt, cu tot cu zeamă de la conservă, pieptul de pui tăiat tot mărunt, vinul, un vîrf de cuțit de piper, o linguriță sare și se lasă să fiarbă la foc mic, până scade zeama de tot. Se fierb 2 ouă, albușul se taie mărunt și se adaugă la compoziție, iar gălbenușul se pasează. După ce compoziția s-a răcit un pic, se adaugă smântâna, mărarul tăiat mărunt și un ou crud, amestecându-se bine. Cu această umplutură se umplu foile de clătite. Se unge un vas antiaderent cu unt, se așază clătitele una lângă altă, ungându-se fiecare cu smântână. Se dă la cuptor pentru 20-25 de minute, apoi, deasupra se presară cașcaval ras și se mai mai lasă să se coacă, până când cașcavalul începe să se rumenească.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: