Ingrediente:
– 10 clătite,
– un pahar de fructe de pădure (de care găsiţi: zmeruă, afine, eventual mure),
– un praf de budincă (de zmeură, de fructe de pădure, de vanilie, sau eventual cu frişcă),
– 400 ml lapte dulce,
– 5 linguri de zahăr,
– un plic de zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Se fac clătitele după reţeta clasică. Fructele spălate se amestecă cu 2 linguri de zahăr şi se lasă la frigider circa două ore, după care se toarnă într-o strecurătoare, iar siropul se lasă să se scurgă într-un pahar. Budinca se fierbe, dar se folosesc doar 400 ml de lapte şi 3 linguri de zahăr, apoi se răceşte amestecând, când s-a răcit se adaugă fructele, se amestecă uşor, iar cu această cremă se umplu clătitele. Se poate orna cu frişbă, boabe de fructe, sau cu siropul obţinut anterior.
Fii primul care comentează