La începutul acestei luni Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacientii cu stadiul de fibroză F4.Potrivit CNAS, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului Sănătăţii vor elabora criteriile de includere în tratamentul fără interferon.
“Medicamentele vor putea fi prescrise pentru pacienţii care îndeplinesc criteriile de includere în tratament, în baza aprobării emise de către Comisia de experţi pentru afecţiuni hepatice de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate” se arată într-un comunicat al CNAS.
Dosarul pacientului va conţine în mod obligatoriu o serie de documente care se regăsesc pe site-ul www.cnas.ro, la secţiunea informaţii pentru asiguraţi – medicamente – tratament fără interferon.
Tot la această secţiune, pe site-ul CNAS a fost publicat un document adresat pacienţilor cu informaţii utile privind modul de administrare a tratamentului fără interferon, precum şi alte informaţii privind investigaţiile necesare includerii în tratament.
În termen de maxim 10 zile lucrătoare, semnatarul contractului va comunica CNAS lista laboratoarelor care vor efectua gratuit investigaţiile necesare a fi depuse la dosarul de aprobare a tratamentului fără interferon. CNAS va posta pe site lista acestor laboratoare.
Prescrierea tratamentului şi monitorizarea pacientului se va face de către medici de specialitate din următoarele 9 centre< Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Oradea.
Dosarul întocmit în vederea aprobării va fi depus la casa de asigurări de sănătate cu care se află în relaţie contractuală medicul de specialitate (prescriptor/curant).
Fii primul care comentează