Image 1
Image 2

BOALA PARKINSON

Coacăzele negre reduc riscul apariției bolii Parkinson

 Aprovizionarea corectă cu oxigen a creierului și a celulelor nervoase previne deteriorarea oxidativă la acest nivel și scade șansa apariției bolilor neurodegenerative, cum ar fi boala Parkinson sau boala Alzheimer. Coacăzele negre pot fi denumite „hrană pentru creier”, deoarece au un rol neuroprotector și ajută la îmbunătățirea performanței cognitive și a vigilenței.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 Boala Parkinson dă multă bătaie de cap persoanelor ajunse la vârstă a treia. Starea de sănătate poate fi ameliorată prin consumul de coacăza neagră.

Boala nu are un tratament anume care să conducă la vindecare. Specialiștii în nutriție, după studii îndelungate au găsit secretul reducerii riscului de îmbolnăvire.

Potrivit publicației Cotidianul, citând Agerpess.ro,  “Consumul de fragi, mure, zmeură, semințe de coacăze negre și afine duce la scăderea cu 40% a riscului de a dezvolta boala Parkinson, dar numai la bărbați.

Bărbații care mănâncă fructe și alimente bogate în flavonoide, antioxidanți prezintă un risc cu 40% mai mic să facă Parkinson. Cei care mănâncă legume cu păstăi cel puțîn o dată pe săptămâna riscă cu 24% mai puțin să facă această boală.

Dr. Xiang Gao de la Harvard School of Public Health, autor principal al studiului, le recomandă bărbaților să includă fructe în regimul lor alimentar. Consumul de fructe și legume cu păstăi are efect benefic asupra sănătății, printre care reducerea riscului de hipertensiune.

Citeste si:

La Turţ va reînvia tradiţia producerii vinului de coacăze

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REMEDII NATURISTE

Ceaiuri care ne scapă de febră

Dacă febra nu cedează ușor, înfășoară-te într-un cearșaf umezit cu apă rece, 10 – 15 minute s-au intră în cada cu apă, având grijă ca apa să aibă temperatura mai mică cu 2 – 3 grade decât cea a corpului tău.