Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un camion cu militari a căzut într-o râpă în Argeş. Trei au decedat

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un camion în care se aflau mai mulţi militari a căzut, joi seara, într-o râpă din localitatea argeşeană Dâmbovicioara.

Update: 30 iunie, ora 09:00. Au scăpat din Afganistan şi au murit într-un accident de maşină. Iata cine sunt militarii decedaţi în Argeş.

“Plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană şi caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader au decedat în urma accidentului survenit în data de 29 iunie în apropierea localităţii Valea Urdei, judeţul Argeş.

Plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma avea 38 de ani şi era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operaţii, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit şi avea un copil.

Toţi militarii răniţi sunt în stare stabilă şi se află internaţi în spitale militare. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgenţă “Regina Maria” din Braşov, unul la Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Ion Jianu” din Piteşti, iar ceilalţi şase se află, la ora difuzării comunicatului, în proceduri de transfer către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

Astăzi, 30 iunie, la ora 8.30, vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a militarilor decedaţi în tragicul accident.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familiile îndoliate şi transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe.” se arată într-un comunicat de presa al MApN.

Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, iar numărul eventualelor victime nu este deocamdată cunoscut.

UPDATE 22:25 Noul ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu, se află în drum spre Dâmbovicioara. Ministrul de Interne Carmen Dan precizează că ăm camion se aflau 18 militari, iar râpa are o adâncime de 30-40 de metri.

UPDATE 22:20 Sunt cel puţin 4 morţi, din primele informaţii! Camionul s-a prăbuşit într-o prăpastie într-o zonă foarte greu accesibilă, la faţa locului fiind chemaţi şi salvamontiştii. În camion erau militari ai Batalionului Vânători de Munte Dragoslavele. Conform primelor informaţii, camionul a suferit o defecţiune care a dus la prăbuşirea acestuia în râpă.
Camionul în care se aflau mai mulţi militari a căzut, joi seara, într-o râpă din localitatea argeşeană Dâmbovicioara.

Poliţia şi mai multe ambulanţe se deplasează spre locul accidentului, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.

Rude ale celor aflaţi în camion declară că militarii se întorceau dintr-o misiune, notează Mediafax.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, a declarat pentru Mediafax că mai multe persoane sunt încarcerate.

IGSU a informat că au fost alertate nouă echipaje medicale SMURD şi şase SAJ Argeş. De asemenea, acţionează şi trei autospeciale de stingere cu modul de descarcerare şi prim ajutor.

Totodată, persoana care a alertat serviciile de intervenţie a declarat că în camion se aflau caproximativ 20 de militari, dintre care patru nu ar prezenta funcţii vitale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns