Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CANICULĂ

Coduri galben și portocaliu de caniculă în România

Coduri galben și portocaliu de caniculă în România
Meteorologii au emis coduri galben și portocaliu de caniculă pentru România, cu temperaturi de până la 37 de grade Celsius și nopți tropicale, valul de căldură extinzându-se în întreaga țară și menținând un disconfort termic ridicat.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Temperaturile Ating Până la 37 de Grade, Nopți Tropicale

 

Meteorologii au emis noi avertizări de cod galben și portocaliu de caniculă pentru România. Miercuri, temperaturile maxime pot ajunge până la 37 de grade Celsius, iar nopțile vor fi tropicale.

 

 

Valul de căldură se va extinde în întreaga țară. În nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală, temperaturile maxime vor fi în general între 32 și 35 de grade Celsius, cu caniculă locală. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Noaptea, temperaturile minime vor fi în jurul valorii de 20 de grade, fiind considerate nopți tropicale.

 

 

Tot miercuri, un cod portocaliu va fi în vigoare în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde temperaturile vor fi deosebit de ridicate pentru această perioadă. Maximele vor fi între 33 și 37 de grade Celsius, cu caniculă și disconfort termic accentuat, ITU depășind pragul critic de 80 de unități. Nopțile vor rămâne tropicale, cu temperaturi minime în jurul valorii de 20 de grade.

 

 

În zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, menținând disconfortul termic ridicat.

 

 

În București, miercuri, vremea va fi caniculară, cu un disconfort termic ridicat și un ITU ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35-36 de grade Celsius, iar cele minime între 17 și 21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns