Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PIERDERI MASIVE PENTRU INVESTITORI

Colapsul unei ferme gigant de porci

Colapsul unei ferme gigant de porci
Ferma de porci era localizată între Beijing și Shanghai, în zona Mării Galbene din China, fiind una dintre cele mai productive din țară.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

O fermă de porci de talie uriașă din China, condusă de investitori danezi, a ajuns în faliment. Pierderile enorme înregistrate de compania daneză Scandinavian Farm Invests au fost consecința unor investiții pe termen lung. Factori economici și de sănătate au contribuit la situația dificilă în care se află acum.

 

 

Numeroși investitori agricoli din Danemarca s-au implicat în această fermă de porci din China, însă conform rapoartelor din ziarul danez Nordjyske, citat de Agrarheute, aceștia au înregistrat pierderi masive.

 

 

Pandemia de COVID-19, instabilitatea pieței și focarele de pestă porcină au contribuit la prăbușirea acestei ferme de porci de talie uriașă din China. Compania Scandinavian Farm Invests, care se afla în spatele acestei ferme, a ajuns în faliment. În doar câțiva ani, a înregistrat pierderi de peste jumătate de miliard de coroane daneze, echivalentul a aproximativ 76 de milioane de euro. Fondul de Investiții pentru Țările în Dezvoltare (IFU), unul dintre proprietarii fermei, a confirmat această situație printr-un comunicat de presă.

 

 

Încercările de a salva această fermă de porci de talie uriașă au eșuat. Primele măsuri pentru prevenirea falimentului au fost luate încă din decembrie 2023. Acționarii au încercat să restructureze și să vândă ferma, care avea o capacitate de 15.000 de scroafe, 60.000 de animale de reproducție și sacrificare anuală de 360.000 de porci. Cu toate acestea, toate eforturile de redresare economică au fost zadarnice, iar în cele din urmă, a fost luată decizia de a intra în faliment în China. Insolvența a fost cauzată de situația dificilă de pe piață, pandemie și acțiunile Autorității de Supraveghere Financiară.

 

 

Ferma de porci era localizată între Beijing și Shanghai, în zona Mării Galbene din China, fiind una dintre cele mai productive din țară. Cu toate acestea, conform Nordjyske, nu a reușit să obțină venituri semnificative. Condițiile dificile de pe piață, prețurile crescute ale furajelor, scăderea prețurilor la porci și pandemia sunt factorii principali care au contribuit la această situație dificilă.

 

 

În plus, un focar de pestă porcină africană a dus la sacrificarea întregului efectiv de porci, creând astfel un deficit uriaș. Din 2018, pierderile totale s-au ridicat la 570 de milioane de coroane daneze, echivalentul a peste 76 de milioane de euro.

 

CITEȘTE ȘIFerma de porci din Corund a primit o amendă de 24.000 de lei

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns