Aveţi nevoie: 250 grame făină, 100 ml. lapte, 300 gr. brânză de vaci, 50 gr. unt, 4 ouă, 30 gr. sare, 100 gr. zahăr.
Mod de pregătire: se prepară un aluat din făină, ouă, sare şi lapte. Se frământă bine, se dă la rece 10 minute, se întinde cu sucitorul, iar foaia se taie în bucăţi pătrate de 4-5 cm. Separat se amestecă brânza de vaci cu două ouă, sare după gust sau cui îi place zahăr. Se frământă bine. Se pune în fiecare pătrat de cocă un vârf de compoziţie. Se formează un triunghi a cărui margini se lipesc cu mâna. Se fierb colţunaşii în apă clocotită cu sare timp de 15 minute. Se scot, se scurg şi se servesc stropiţi cu unt topit deasupra. Dacă vă place, puteţi presăra pesmet cu puţin zahăr vanilat sau dacă preferaţi să fie săraţi, atunci cu caşcaval ras pe deasupra.
Pofta buna!
Fii primul care comentează