Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Comisia Europeana lanseaza premiul pentru jurnalism in domeniul sanatatii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

John Dalli, comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorilor, lanseaza, pentru cel de-al patrulea an consecutiv, premiul pentru jurnalism in domeniul sanatatii, se arata in comunicatul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.
    

Pentru sansa de a castiga cele mai mari premii, jurnalistii sunt invitati sa prezinte articole privind una sau mai multe dintre temele campaniei Europa pentru pacienti.

Acestea sunt produsele farmaceutice, asistenta medicala transfrontaliera, bolile rare, forta de munca din domeniul sanatatii, siguranta pacientilor, donarea si transplantul de organe, cancerul, vaccinarea, utilizarea prudenta a antibioticelor, sanatatea mintala, boala Alzheimer si alte forme de demente.

O alta tema este imbatranirea activa si in conditii bune de sanatate, in contextul Anului european al imbatranirii active si solidaritatii intre generatii 2012. Subiectul premiului special este renuntarea la fumat.
Comisarul Dalli a anuntat lansarea premiului in fata a peste 600 de factori politici de decizie, parti interesate si jurnalisti in domeniul sanatatii cu ocazia unei conferinte privind rezultatele si perspectivele viitoare ale Programului UE in domeniul sanatatii. Comisarul Dalli a declarat< ” Lansez astazi cel de-al patrulea premiu UE pentru jurnalism in domeniul sanatatii, odata cu prezentarea realizarilor Programului UE in domeniul sanatatii.

Cred ca programul a oferit cetatenilor o valoare adaugata UE clara prin promovarea sanatatii si prevenirea bolilor, cresterea accesului la asistenta medicala mai buna si mai sigura si protejarea cetatenilor impotriva amenintarilor transfrontaliere la adresa sanatatii. Jurnalistii in domeniul sanatatii aduc aceste teme in centrul atentiei.

Prin relatarea experientei de zi cu zi a cetatenilor in materie de sanatate, ei transmit informatii si sensibilizeaza cu privire la sanatate si la politica de sanatate. Vad comunicarea ca parte integranta a actiunilor noastre si jurnalistii sunt cei mai buni aliati”.

Programele UE in domeniul sanatatii au sprijinit si au realizat numeroase actiuni si proiecte destinate sa incurajeze integrarea inovarii, o asistenta medicala mai buna si mai sigura, promovarea sanatatii si protectia impotriva bolilor si a amenintarilor transfrontaliere la adresa sanatatii. Din 2008, programul in domeniul sanatatii a finantat proiecte in valoare de aproape 237 de milioane EUR in domenii precum sanatatea tinerilor, stiluri de viata sanatoase, cancer, boli rare, informatii privind sanatatea si inegalitati in materie de sanatate.

Programul a adus o valoare adaugata substantiala pentru numeroase persoane si comunitati de pe intreg teritoriul UE. Multe dintre aceste proiecte sunt prezentate drept exemple la conferinta. Programul se deruleaza pana la finele lui 2013.

Participantii la concurs trebuie sa fie resortisanti sau rezidenti ai unuia din cele 27 de state membre ale UE si sa aiba cel putin 18 ani. Fiecare participant poate trimite cel mult doua articole, iar prezentarile din partea echipelor sunt acceptate atat timp cat echipa nu depaseste 5 persoane si toate articolele trebuie sa fie intr-una din limbile oficiale ale UE si trebuie sa fi fost publicate initial fie in presa scrisa, fie in cea electronica.

Lungimea maxima a articolului nu ar trebui sa depaseasca 20 000 de caractere (inclusiv spatiile)    Mai multe reguli si conditii, precum si informatii cu privire la selectarea castigatorilor, sunt disponibile pe pagina http://ec.europa.eu/health-eu/journalist_prize/index_en.htm.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns