Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Comisia Nationala pentru Populatie si Dezvoltare cauta solutii pentru cresterea natalitatii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Claudia Boghicevici - ministrul MunciiClaudia Boghicevici - ministrul Muncii
Claudia Boghicevici - ministrul Muncii

Astazi, la sediul Guvernului se reuneste Comisia Nationala pentru Populatie si Dezvoltare.

Reuniunea are loc in prezența primului ministru, Mihai Razvan Ungureanu, sub presedintia ministrului Muncii, Familiei si Protecției Sociale, Claudia Boghicevici, si cu participarea reprezentantilor ministerelor si instituțiilor care intra in componența CNPD.
Potrivit comunicatului Ministerului Muncii, “Romania are de gestionat o provocare demografica majora avand in vedere reducerea numarului populației stabile la 19 milioane persoane si fenomenul accelerat de imbatranire. Conturarea unei politici publice pentru stimularea natalitații este una dintre direcțiile de acțiune prevazute in programul de guvernare al actualului executiv.

Reuniunea Comisiei Nationale pentru Populatie si Dezvoltare de la sediul Guvernului isi propune identificarea unor masuri de intervenție, concrete si masurabile pe termen mediu si lung, ca raspuns la aceasta provocare”.
Temele ce vor fi supuse dezbaterii  membrilor Comisiei sunt oportunitatea elaborarii unei strategii in domeniul dezvoltarii populatiei din perspectiva demografica, precum si masuri si actiuni de stimulare a natalitatii, in scopul realizarii unor politici publice  eficiente in domeniul educatiei, sanatatii, locuirii, reconcilierii vietii de familie cu cea profesionala.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns