Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Rețetă de toamnă

Compot de mere

Compot de mere
Compotul de mere este delicios atât cald, cât și rece. Poți să-l servești simplu sau alături de prăjituri și înghețată pentru un desert savuros.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Compotul de mere este o delicatesă ușor de preparat, perfectă pentru a te bucura de aromele toamnei sau pentru a conserva gustul acestei perioade în lunile reci. Iată rețeta simplă pe care bunica o folosea mereu.

 

 

Ingrediente:

 

20 de mere

 

11 linguri de zahăr

 

1 pliculeț de zahăr vanilat

 

Scorțișoară (după gust)

 

Coajă de portocală

 

Apă (cât este nevoie)

 

Mod de Preparare:

 

 

Pregătirea merelor: Spală bine merele și curăță-le de coajă. Poți să le tai în cubulețe sau în felii, în funcție de preferințe.

 

Fierberea merelor: Pune merele într-o oală încăpătoare și adaugă apă, având grijă să fie de două ori mai multă decât cantitatea de mere (de exemplu, pentru un castron de mere tăiate, folosește două castroane de apă). Așază oala pe foc mediu.

 

Adăugarea ingredientelor: Când compotul începe să fiarbă, adaugă zahărul, zahărul vanilat și scorțișoara. Lasă să fiarbă până când merele devin puțin moi.

 

Aroma de portocală: Spală bine o portocală și rupe câteva bucăți de coajă. După ce compotul este gata, adaugă coaja de portocală și lasă să fiarbă încă 2-3 minute înainte de a opri focul.

 

Răcire și servire: Lasă compotul să se răcească puțin, apoi savurează-l după bunul plac!

 

Compotul de mere este delicios atât cald, cât și rece. Poți să-l servești simplu sau alături de prăjituri și înghețată pentru un desert savuros.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Fasole frecată cu usturoi și ceapă roșie caramelizată, servită cu gogoșari murați

Fasole frecată cu usturoi și ceapă roșie caramelizată, servită cu gogoșari murați

Fasolea frecată cu usturoi și ceapă caramelizată este o mâncare tradițională românească, cu origini în bucătăria țărănească, unde ingredientele simple și accesibile erau transformate în preparate gustoase și sățioase. Fasolea, fiind una dintre principalele surse de proteine pentru straturile sociale modeste, era folosită frecvent, iar combinația cu usturoi și ceapă aducea un plus de savoare, fiind accesibile și disponibile în orice gospodărie.