Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Comunitatea internationala califica lansarea rachetei nord-coreene drept o provocare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Comunitatea internationala, cu exceptia Chinei care nu a facut declaratii, a condamnat lansarea vineri a unei rachete nord-coreene, calificata ca fiind o provocare de catre Washington si Tokyo, incalcand rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU care se va reuni de urgenta.

 Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenta vineri pentru a discuta despre lansarea de catre Coreea de Nord a unei rachete cu raza lunga, a declarat joi seara un diplomat ONU, citat de Mediafax.

Acest diplomat a subliniat ca cei 15 membri ai Consiliului se vor intalni “pentru a decide etapele urmatoare” ce trebuie urmate dupa aceasta lansare pe care Statele Unite si mai multe alte state o considera ca fiind un test cu racheta balistica.

Conform ambasadorului rus la ONU, Vitali Ciurkin, toti membri Consiliului sunt de acord ca lansarea rachetei nord-coreene constituie o “incalcare” a unei rezolutii a Consiliului de Securitate adoptata in 2009, dupa ultimul test nuclear realizat de Phenian.

Coreea de Nord a lansat o racheta care s-a dezintegrat in zbor si a cazut in mare la scurt timp dupa decolarea estimata la ora locala 07:39 (01:39, ora Romaniei) de catre Statele Unite si Coreea de Sud.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns