Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Concursul national “Calatorie in lumea cartii” si-a desemnat castigatorii

Sigla Informatia Zilei
la Scoala cu clasele I-VIII "Grigore Moisil" din Satu Mare a avut loc intr-un cadru festiv incheierea celei de-a III-a editii a Concursului national de creatie literara "Calatorie in lumea cartii"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
copiii din clasa a V-a A au prezentat sceneta "Aventurile lui  Christofor Columb"
copiii din clasa a V-a A au prezentat sceneta "Aventurile lui Christofor Columb"

Miercuri, 28  martie la Scoala cu clasele I-VIII “Grigore Moisil” din Satu Mare  a avut loc intr-un cadru festiv incheierea celei de-a III-a editii a Concursului national de creatie literara “Calatorie in lumea cartii”. La eveniment au luat parte elevi si profesori ai scolii cat si cei doi directori: directorul general prof. Voicu Constantin si directorul adjunct, prof. Daniela Anderco.

Personaje din lumea fascinanta a cartilor au prins viata prin intermediul unor copii extrem de talentati ai scolii care, intr-o maniera originala au invitat audienta la un moment literar- artistic cu totul de exceptie. Cuvantul inainte a fost adresat celor prezenti de catre prof. Daniela Anderco.

A urmat monologul “Imi caut povestea” sustinut cu mult talent actoricesc de eleva Denise Orosz din clasa a VIII-a B. La inaltime au fost si colegii ei din clasa a V-a A, coordonati de profesoara Soltuz Cristina, acestia prezentand o sceneta moderna intitulata “Aventurile lui Christofor Columb” – o improvizatie pe un scenariu scris de eleva Hutton Evelin. Prestatia elevilor- actori a fost rasplatita cu ropote de aplauze din partea colegilor si a dascalilor.

Tot aici amintim faptul ca acest concurs este organizat de :coala “Grigore Moisil” in colaborare cu  Inspectoratul :colar Judetean Satu Mare si cu Biblioteca  Judeteana Satu Mare si are ca principal scop promovarea creativitatii, sensibilizarea elevilor in fata vastului fenomen artistic si dezvoltarea unor competente multimedia.

In 2012 a avut loc a treia editie a concursului
In 2012 a avut loc a treia editie a concursului

Concursul a fost inscris in calendarul activitatilor regionale si interjudetene si este coordonat de urmatorii dascali:prof. Carmen Pop, prof. Cristina Soltuz, prof. Nadia Pop, prof  Daniela Anderco, prof. Eugen Munteanu , prof. Raluca Sentoan.  Editia din acest an a reusit sa suscite interesul a zeci de elevi. Potrivit organizatorilor, peste 100 de elevi de la scoli din judet si din tara si-au trimis lucrarile la una din cele patru sectiuni ale concursului: proza, poezie, diaporama si creatie plastica. Numai la sectiunea proza s-au inscris 76 de lucrari, fapt ce atesta inca o data  preocuparea copiilor pentru literatura.

Printre merituosii concursului se numara si elevi ai scolii “Moisil”dupa cum urmeaza:Proza: clasa a V-a – Mihai Miriam – locul I, Pana Jessica – III, Pop Carla – I, Ruba Adela – II; clasa a VI-a: Couti Nadine – I, Matei Amina- II, Peteri Cristina – III, Praja Ioana – III, Varodi Alexandru – I; clasa a VII-a: Berci Sara – I, Chisluca Miruna – I, Dragoman Diana – I, Orha Razvan – II, Sarkadi  Kristofer – II; clasa a VIII-a – Dobrescu Matei – I; Poezie – Lucut Alexandra, clasa a VII-a A – locul II si Negrea Andrada- clasa a VII-a – locul II.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns