Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Conserve pentru iarnă: Roșii cu ardei și usturoi

Conserve pentru iarnă: Roșii cu ardei și usturoi
Roșiile cu ardei și usturoi pentru iarnă sunt o conservă delicioasă și naturală, perfectă pentru diverse preparate, aducând aromele verii în farfurie în sezonul rece.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sezonul rece se apropie, iar pregătirile pentru iarnă sunt în plină desfășurare. Una dintre cele mai delicioase și versatile conserve pe care le putem pregăti sunt roșiile cu ardei și usturoi. Acestea nu doar că ne aduc aminte de vara plină de soare, dar sunt și perfecte pentru a îmbogăți diverse preparate pe timpul iernii.

 

 

Roșiile cu ardei și usturoi sunt ideale pentru a fi folosite la diverse mâncăruri, cum ar fi saramura de crap, varza călită cu ciolan afumat, sau în ciorbe și alte preparate cu sos. Aceste conserve oferă un gust intens și aromat, perfect pentru a înfrunta frigul iernii.

 

Îmi aduc aminte de o iarnă geroasă, când zăpada ajungea până la genunchi. Atunci am pregătit cea mai bună ciorbă de oase, adăugând câteva linguri din aceste roșii cu ardei și usturoi, alături de restul legumelor călite. Ciorba a fost delicioasă, caldă și puțin picantă, iar amintirea acelei zile îmi aduce mereu zâmbetul pe buze. Erau vremuri simple, în care eu și fratele meu ne distram făcând o părtie la scara blocului, în timp ce vecinii se uitau pe fereastră, mulțumiți că aveam noi grijă de zăpadă.

 

 

Rețeta de roșii cu ardei iute și usturoi este simplă și 100% naturală, fără conservanți. Roșiile folosite trebuie să fie coapte, cărnoase și sănătoase, iar aromele vor rămâne intacte, aducând vara în farfurie chiar și în mijlocul iernii.

 

 

 

Ingrediente
(Cantitățile indicate sunt pentru 1 borcan de 850 ml și unul de 500 ml)

2.1 kg roșii coapte
3-4 ardei (foarte) iute
1 ardei gras mic
3 căței usturoi
3 linguri ulei
25 g sare pentru murături
1 mână pătrunjel verde

 

 

Mod de Preparare
Pregătirea Roșiilor și Legumelor

Pune o oală cu 3 litri de apă și o linguriță de sare la fiert.
Spală legumele.
Crestează roșiile în formă de cruce și pune-le în apa clocotită timp de 2 minute.
Decojirea și Tăierea Roșiilor

Scoate roșiile din apa fierbinte și transferă-le imediat în apă rece cu gheață pentru a opri procesul de gătire.
Decojește roșiile și taie-le, îndepărtând cotoarele. Colectează zeama într-o farfurie pentru a nu o pierde.
Sotare Ardei și Usturoi

Taie ardeii iuți în rondele, jumătate din ardeiul gras în cuburi și usturoiul în felii.
Sotează ardeii până se înmoaie, fără să se rumenească, apoi adaugă usturoiul și lasă-l timp de 30-40 de secunde.
Prepararea Compoziției

Adaugă pulpa de roșii peste ardei și usturoi.
Adaugă sare grunjoasă neiodată și amestecă bine. Lasă să dea în 2-3 clocote.
Umplerea Borcanelor

Oprește focul, adaugă pătrunjelul tocat și umple borcanele cu amestecul obținut, apoi sigilează-le.
Sterilizarea și Sigilarea Borcanelor

Aranjează borcanele într-o oală tapetată cu un prosop, adaugă apă caldă și sterilizează-le timp de 30 de minute, cronometrând de la primul clocot.
Scoate borcanele din apă fierbinte și lasă-le să se răcească sub o pătură peste noapte.
Aceste roșii cu ardei și usturoi pentru iarnă sunt perfecte pentru a fi folosite în sezonul rece, aducând aromele verii în farfurie. Sper să le încercați și voi, și să vă bucurați de gustul lor autentic!

 

Pregătiți-vă borcanele și haideți să păstrăm vara pentru iarnă!

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.